Az Once Human lehet minden idők legnépszerűbb survivor játéka, meglehetősen nagy a várakozás a játék iránt

Amikor a Steam platformon egy új játék megjelenésének híre szárnyra kap, a videojáték-közösség figyelme azonnal élesedik. Az “Once Human” nem csupán egy újabb bejegyzés a túlélőjátékok sorában; ez a cím ígéretet tesz arra, hogy új mércét állítson a műfajban. A Starry Studio által fejlesztett és kiadott “Once Human” egy többjátékos, nyílt világú túlélőjáték, amely egy furcsa, poszt-apokaliptikus jövőben játszódik. A játékosokat egy olyan világba helyezi, ahol az emberiség, az állatok és a növények mind megfertőződtek egy idegen lény – a Csillagpor – által. Mint Meta-Ember, a játékosok képesek ellenállni a fertőzésnek és felhasználni a Csillagpor erejét.

A játék nagy szabadságot ígér: harcolhatsz szörnyekkel, felfedezhetsz titkos összeesküvéseket, versenghetsz erőforrásokért és saját területet építhetsz. A játékmenet magában foglalja a vadonban való túlélést, ahol a játékosoknak szembe kell nézniük a természet kegyetlenségével, a szörnyekkel és az élelem hiányával. A "Csillagpor" hatása nem korlátozódik az élőlényekre; a talajra és a vízre is kiterjed, így a szennyezett élelmiszerek fogyasztása és a piszkos víz ivása csökkenti a játékos Észlelését.

A játékban a játékosok számos, egyszer ember volt ellenséggel küzdhetnek meg, és más dimenzióból érkező főnököket győzhetnek le, hogy erőteljes tárgyakat szerezzenek és enyhítsék a Csillagpor szennyezését. A fegyverek testreszabása is a játék része, mintegy 100 fegyvertervvel, amelyeket hét kategóriába sorolva gyűjthetnek és készíthetnek a játékosok.

A területépítés lehetősége is rendkívül fontos: a játékosok a Területmag segítségével saját otthont építhetnek, amelyet bármikor áthelyezhetnek. A játék egyik kulcsfontosságú eleme a Csillagpor titkának feltárása, annak eredetének és céljainak megismerése. 

A “Once Human” már a megjelenés előtt a Steam ötödik leginkább kívánt játéka lett, 15 millió játékos előregisztrált rá, és több mint 300 000 felhasználó vett részt a Steam Next Fest alatt. A játék nem próbál minden játéknak lenni; a fejlesztők célja egy egyedi és magával ragadó játékélmény megalkotása, amely önmagában is megállja a helyét.

A “Once Human” tehát nem csupán egy újabb túlélőjáték a piacon; ez egy olyan cím, amely a játékosok képzeletét és kreativitását hivatott szárnyalásra bírni. A játék ma este jelenik meg, és a várakozások magasak. A túlélőjátékok zsúfolt piacán a Starry Studio ambiciózus MMO, FPS, kooperatív, crafting és farmon alapuló hibridje komoly kihívásokkal nézhet szembe. A “Once Human” talán nem próbál mindenki számára mindent nyújtani egyszerre, de kétségtelenül közel áll hozzá. Hogy ez valóban az-e, amit a játékosok manapság akarnak, azt még meg kell várni.

Az “Once Human” tehát egy olyan játék, amely új távlatokat nyit meg a túlélőjátékok világában, és amelynek sikeressége nemcsak a fejlesztők, hanem a játékosok közösségének elkötelezettségén is múlik. A játék megjelenése előtt álló izgalommal teli időszakban a játékosok már alig várják, hogy felfedezhessék ezt a poszt-apokaliptikus világot, és részesei lehessenek ennek az új kalandnak.

Újabb Régebbi