Az Overwatch 2 közössége Pharah karakterének nerfelését sürgeti

Az Overwatch 2 játékosai Pharah karakter gyengítését követelik, mivel a hős túlzottan dominánssá vált a játékban. Pharah légimobilitása és erőteljes Rakétavetője kihívást jelentő ellenféllé teszi. A közelmúltbeli változások az Overwatch 2-ben növelték Pharah életképességét és hatékonyságát.

Pharah, az eredeti Overwatch csapat egyik tagja, az Overwatch 2-ben sok játékos fejfájását okozza. A DPS karakter kiemelkedő légimobilitással és erőteljes Rakétavetővel rendelkezik, amely nagy sebzést képes okozni. Az Overwatch 2 játékosok Pharah-val játszva kihasználhatják függőleges mozgékonyságát előnyükre, meglepetésszerű támadásokkal zavarva meg az ellenséget. Repülési képességével Pharah a térképek szokatlan pontjait használhatja ki, meglepve ellenfeleit. A játékosok úgy vélik, itt az ideje, hogy a Blizzard korlátozza a hős tűzerejét.

Az Overwatch 2 kommentátora, Jack Wright is Pharah gyengítését sürgeti, mivel a karakter dominálja a játék metáját. Wright szerint “a repülő karakterek erőssége az egyik legfrusztrálóbb dolog” az Overwatch 2 jelenlegi állapotában. 

A Twitter felhasználó és Twitch streamer Landon_OW hasonló érzéseket osztott meg, és Pharah gyengítését követelte, kifejezve frusztrációját a karakterrel szemben. A Reddit felhasználó ThunderBR2 szerint jelenleg “Pharah nem tesz jót a játéknak” az Overwatch 2 számára, és elárulta, hogy 40 meccsből 37-et nyert meg a hőssel, megjegyezve, hogy “nagyon frusztráló azok számára, akik ellene játszanak.”

Az Overwatch 2 átalakítása óta Pharah életképessége fokozatosan nőtt. Pharah már nem függ Mercy-től, megtörve a híres “Phamercy” kombót, és a játékosok kiaknázzák mozgékonysági eszközeinek potenciálját. Ennek eredményeként a Pharah játékosok könnyebben tudnak gyilkosságokat végrehajtani a Rakétavető gyorsabb lövedékeivel és nagyobb életerejével, lehetővé téve egy agresszívabb játékstílust. Az Overbuff szerint Pharah a harmadik legmagasabb győzelmi aránnyal rendelkezik a DPS hősök között, lenyűgöző 52,13%-kal.

Bár Pharah nem kap gyakran különleges beállításokat, de nagyban profitált azon változásokból, amelyek túlmutatnak az Overwatch 2 9. szezonjában végrehajtott átdolgozáson. Korábban az Overwatch 2 növelte a lövedékek méretét, megkönnyítve a lövések eltalálását, növelve az egészséget, és csökkentve az ultimátumok költségét minden hős számára. A 11. szezon néhány napja kezdődött, a játékosok remélik, hogy a Blizzard valamikor végül foglalkozni fog Pharah dominanciájával az Overwatch 2-ben.

Újabb Régebbi