Egyedi karaktereket saját küldetéssorral játszhatunk a készülő The Witcher 3 mod segítségével

A The Witcher 3 rajongói számára egy új mod kínál különleges lehetőséget: saját hősök megalkotására nyílik lehetőség, akik teljesen új harcrendszerekkel és küldetéssorokkal gazdagítják a játékot, és mindez a CD Projekt RED által kiadott hivatalos modding eszközök megjelenése előtt kezdődött.

A mod nem csupán új karakterek létrehozását teszi lehetővé, hanem mesterséges intelligencia által generált hangokkal is bővíti a játékélményt.

A mod, amely a The Witcher 3 világát új szintre emeli, már jóval azelőtt készülőben volt, hogy a CD Projekt RED kiadta volna a REDkitet, a játék hivatalos modding eszközeit. Ezek az eszközök új karakterek, animációk, tárgyak és teljes küldetéssorok létrehozását teszik lehetővé, így új távlatokat nyitva a közel egy évtizede megjelent, de továbbra is népszerű játék előtt.

A ‘Custom Player Characters’ nevű mod, amely a múlt héten jelent meg, lehetővé teszi a játékosok számára, hogy Geralt helyett saját főhőst alkossanak, akár egy varázslónő formájában, saját küldetéssorral. A mod készítője, nikich340 több mint két és fél évet szánt a projekt megvalósítására, és bár nem a REDkitet használta az alapoktól, a fejlesztés utolsó szakaszában az eszköz segítségével sikerült kijavítania néhány animációs hibát.

A mod lehetőséget ad arra, hogy a játékosok saját főhőst hozzanak létre, választhatnak, hogy Witcher legyen-e a karakter, Geralt felszerelésével és küldetéseivel, vagy varázslónő, új hangszínészetet, tárgyakat, fegyvereket, varázslatokat és egy teljes küldetéssort kapva. A mod készítője szerint a mod a modding lehetőségeinek határát súrolja.

A ‘Custom Player Characters’ bemutatójában olyan ismert karakterek, mint Eskel és Philippa Eilhart is játszhatóvá válnak, valamint a mod által biztosított eszközökkel új karakterek is létrehozhatók. A varázslónők számára kifejlesztett új, varázslatokon alapuló harcrendszer pedig különösen lenyűgöző.

A mod egyik opcionális része, a ‘Custom Player Characters - Female Voices for Geralt’, mesterséges intelligenciát használ új hangok generálására, Geralt hangját Ciri, Triss és Yen hangjával kombinálva. A mod készítője azonban letiltotta az adományokat ezen a modon keresztül, hogy elkerülje a színészek hangjainak monetizálásával kapcsolatos vádakat.

Újabb Régebbi