Avowed: Szerelem és romantika nélküli kaland felkavarja az RPG rajongók többségét

Az Obsidian Entertainment, a mélyreható történetvezetés és jelentős döntésekkel teli RPG-k mestere, ismét meglepetést okozott. A stúdió, mely olyan neves címekkel büszkélkedhet, mint a Fallout: New Vegas és a Pillars of Eternity, most egy új irányt vesz az Avowed projektjével. A játékban, ellentétben a korábbi Obsidian alkotásokkal, nem lesz lehetőség romantikus kapcsolatok kialakítására. Ez a hír sokak számára váratlan volt, hiszen az Obsidian játékokban a karakterekkel való interakciók mélysége és a választások súlya mindig is kiemelkedő jelentőséggel bírt. 

A stúdió döntése, hogy kihagyja a romantikus szálakat, kérdéseket vet fel a játékosok elvárásaival és az Obsidian hagyományos értékeivel kapcsolatban. Az Avowed így egy új fejezetet nyit az Obsidian történetében, ahol a történetvezetés és a döntések továbbra is központi szerepet kapnak, de a személyes kapcsolatok egy dimenzióját nélkülözni fogják. Az idő eldönti, hogy ez a változás hogyan befolyásolja a játék sikerét és a rajongók fogadtatását.

Az Obsidian Entertainment legújabb RPG-jében, az Avowedban a játékosok nem alakíthatnak ki romantikus kapcsolatot társaikkal, a fejlesztők ugyanis nagy hangsúlyt fektettek minden kapcsolat típusának hiteles megjelenítésére a játékban.

A WindowsCentral interjújában Carrie Patel, a projekt kreatív igazgatója kijelentette, hogy az Avowed tudatosan mellőzi a romantikus elemeket. Az Obsidian elismeri, hogy sok játékos kedveli ezt a funkciót, de a fejlesztők úgy döntöttek, hogy a játékban a kapcsolatok platóni szinten maradnak, hogy minden interakció értékes és jelentőségteljes legyen.

Patel elmagyarázta, hogy a stúdió fontosnak tartotta egy olyan nem-romantikus útvonal kialakítását, amely ugyanolyan jelentőséggel bír, mint a romantikus kapcsolatoké. A társak karakterei szorosan kapcsolódnak a központi történethez, és a fejlesztők szerették volna, ha a romantika bevezetése esetén az a lehető legjobban van megvalósítva.

A kreatív igazgató hozzátette, hogy az Obsidian mérlegelte a romantika jelentős funkcióként történő bevezetéséhez szükséges befektetést, de végül úgy döntöttek, hogy a társakkal kapcsolatos más aspektusokra összpontosítanak. Az Avowed az Obsidian válasza a sci-fi RPG-kre, mint például a The Outer Worlds, és a stúdió tudatosan kerüli azokat a funkciókat, amelyek túlzott terhet rónának a játékra.

Patel továbbá megjegyezte, hogy az Avowed többjátékos módjának hiánya hasonló okokból következik. Dicsérve a Baldur’s Gate 3 fejlesztőjét, a Lariant, kiemelte, hogy az Obsidian számára elsődleges a kiváló egyjátékos kampány kialakítása. Bár az RPG kooperatív játéka nem megoldhatatlan feladat, az Obsidian inkább azokra a jellemzőkre koncentrál, amelyeket a játékosok elvárnak egy Obsidian RPG-től: egy alaposan kidolgozott történetre, jelentős választásokra és következményekre, valamint arra a képességre, hogy a játékos változást hozzon létre a világban.

Újabb Régebbi