Sztori előzetessel jelentkezik az Avowed

Az Obsidian Entertainment legújabb RPG-jének, az “Avowed”-nak a történeti előzetese izgalmas betekintést nyújt a Living Lands rejtélyes világába, ahol a játékosoknak számos hazug és manipulatív karakterrel kell szembenézniük.

A játékban egy életet deformáló pestis, a Dreamscourge uralja a világot, és az új előzetes szerint a játékosoknak nemcsak ezzel a fenyegetéssel, hanem számos emberi befolyással is meg kell birkózniuk. Az Xbox Games Showcase keretében bemutatott előzetes három különböző karakter szemszögéből mutatja be a történetet – mindegyikük azt sugallja, hogy a többiek nem mondják az igazat. Ez a bonyolult helyzet kihívást jelent a játékosok számára, akiknek döntéseikkel formálhatják a Living Lands sorsát.

Az előzetes leírása szerint a játékosok felfedezhetik a Living Lands titokzatos szigetét, ahol egy terjedő pestis rejtélye fenyegeti az egész világot. A játékosok feladata, hogy megmentse a szigetet és saját lelküket azoktól az erőktől, amelyek széttéphetik őket.

Az előzetesben bemutatott hatalmas mágiával a játékosok dönthetnek arról, hogyan kezelik a különböző frakciókat és azok elképzeléseit a Living Lands jövőjéről. A játékmenetben látható első személyű platforming elemek arra utalnak, hogy a játékosoknak nemcsak a városokon és falvakon, hanem a Living Lands vadonjain keresztül is át kell kelniük.

Az Xbox Wire cikkében további részletek is napvilágot láttak. A játékosok mint Aedyr követei lesznek a feszültség középpontjában az birodalom és a Living Lands helyiek között. Az előzetesben hallható hangok közül az első Aedyr császárétól származik, aki a Dreamscourge terjedése miatt aggódik. A második hang Inquisitor Lödwyné, aki a sziget engedetlen frakcióinak megregulázását is célul tűzi ki. A harmadik hang Giattaé, az egyik társadé a játékban, aki egy animáncer, és arra ösztönöz, hogy fogadd el a föld rejtélyes erejét.

Az előzetesből nem derülnek ki további konkrét részletek. Azonban tudjuk, hogy az “Avowed” 2024 novemberében fog megjelenni Xbox Series X|S-re és PC-re, és azonnal elérhető lesz a Game Pass-on a megjelenés napján.

Újabb Régebbi