The Forever Winter - Ígéretes taktikai survivor akciójáték lesz, ezt látnotok kell

Az IGN Live eseményén a Fun Dog Studios leleplezte a “The Forever Winter” című játékuk lenyűgöző játékmenet-előzetesét, amelynek zárt bétája hamarosan megnyílik a nagyközönség előtt.

Az IGN Live keretében a Fun Dog Studios bemutatta a “The Forever Winter” című, várva várt játékuk első részletes játékmenet-előzetesét. A fejlesztőcsapatot olyan iparági veteránok alkotják, akik korábban a Horizon: Zero Dawn, a DOOM Eternal és a Killzone játékokon is dolgoztak. 

A “The Forever Winter” friss előzetese a csapatalapú, taktikai zsákmánylövöldözős játékmenetet helyezi fókuszba, és betekintést enged a PvEvE forgatókönyv-rendszerbe, amely a csatatér káoszát szabályozza, az NPC frakciókat saját céljaik elérésére sarkallja, és nem kíméli azokat a játékosokat, akik túlzott fenyegetést jelentenek. Az előzetes bemutatja a háború sújtotta világot, a választható játékososztályokat, a fejlődési lehetőségeket, a túlélés érdekében történő testreszabási opciókat, valamint részletesen ismerteti az új ellenségtípusokat és persze a valódi játékmenetet. A játék iránt érdeklődők hamarosan kipróbálhatják a zárt bétát, amely már előrendelhető a Steam platformon.

A “The Forever Winter” egy poszt-apokaliptikus világban játszódik, ahol a játékosok egy fosztogató túlélő szerepében irányítanak egy hasonlóan gondolkodó közösséget, akik a háborúzó AI frakciók, az Europa és az Eurasia által ellenőrzött világban próbálnak megélni. A játékosoknak stratégiailag kell manőverezniük a csatatereken, hogy megszerezzék a közösségük fennmaradásához szükséges erőforrásokat.

Miles Williams, a Fun Dog Studios vezérigazgatója és kreatív igazgatója szerint a “The Forever Winter” nem a fizikai erőről, hanem az eszes taktikázásról szól. “A túlélés a legnagyobb diadal, mert a fosztogatók csak háromféleképpen létezhetnek: gyorsan, okosan vagy egyáltalán nem,” mondta Williams. “Izgatottan várjuk, hogy a játékosok hamarosan kipróbálhassák a játékot a korai hozzáférés során. A játék megjelenése csak a kezdet, és alig várjuk, hogy közösségünkkel együttműködve finomíthassuk és bővíthessük a játékot.”

A játékosok a közösségi központban gyűlnek össze, ahol fegyvereket, gyógyszereket és egyéb felszereléseket vásárolhatnak, küldetéseket és piszkos munkákat vállalhatnak el NPC-ktől és rivális frakcióktól. A PvEvE forgatókönyv-rendszer révén az ellenségek saját céljaikat követve cselekednek, és a játékosok tevékenységeihez igazodva reagálnak. A játékosok sosem lehetnek erősebbek az ellenségnél, így mindig új kihívásokkal kell szembenézniük.

A “The Forever Winter” játékban a túlélés a legfőbb cél, de a játékosok küldetések teljesítésével több tapasztalati pontot, felszerelést és pénzt szerezhetnek. A küldetések különböző fenyegetési szintekkel rendelkeznek, amelyek a kockázatnak megfelelő jutalmakat ígérnek. A játékosok a munkamenetek közötti időszakban fejleszthetik képességeiket és felszerelésüket, hogy felvegyék a harcot a “The Forever Winter” könyörtelen ellenségeivel szemben. A lopakodás és a csapatmunka kiemelt szerepet kap, hiszen ezek nélkül a játékosok nem élhetik túl a csatákat.

Ha a csapat meghal, a játék véget ér, és a halál végleges: minden elveszik, ami a leltárban volt, és újra kell kezdeni. A játékosoknak stratégiailag kell felépíteniük egy rejtekhelyet az alapnál, hogy a jövőben előnyt szerezzenek. A “The Forever Winter” kezdetben PC-re érkezik, de a játék sikerétől és a közösségi visszajelzésektől függően további platformokra is elérhetővé válhat.

Újabb Régebbi