Elden Ring - A Helldivers 2 vezetője szerint a kihívások csak fokozzák a játék varázsát

Johan Pilestedt, a Helldivers 2 játék rendezője, éleslátó megjegyzéseket tett az Elden Ring: Shadow of the Erdtree játék nehézségi szintjével kapcsolatban, amely szerint “egy olyan játék, amely mindenki számára készül, valójában senki számára sem ideális.”

Az Elden Ring egyik korai főellensége, a Divine Beast Dancing Lion, egy ősi és misztikus helyszínen várja a játékosokat.

Az Elden Ring: Shadow of the Erdtree körüli viták ellenére, amelyek a játék magas nehézségi szintjére összpontosítanak, a játék kritikai elismerést szerzett. Sok játékos a kegyetlen főellenségekkel vívott csaták és a könyörtelen világ miatt küzd. A helyzet annyira súlyossá vált, hogy a DLC vegyes értékeléseket kapott a Steamen, sokan úgy vélik, túlságosan nehéz ahhoz, hogy élvezetes legyen. Ennek ellenére vannak olyan rajongók, akik szerint a magas képességi szint éppen az, ami kiemeli a FromSoftware játékait a többi közül.

Pilestedt, aki nemrégiben elkezdett válaszolni a Shadow of the Erdtree játékosainak, megosztotta, hogy miért kedveli a játék nehézségét. “A játékipar mára olyan sokszínűvé vált, hogy mindenki számára kínál izgalmas élményeket,” mondja Pilestedt. “Ha ezt a sokféleséget gyermekkoromban tapasztalhattam volna, az valósággal lenyűgöző lett volna!”

Bár az Elden Ring DLC-je, hasonlóan a FromSoftware többi játékához, nem mindenki számára való, ez nem jelenti azt, hogy változtatni kellene rajta. Csak egy bizonyos típusú játékos élvezheti igazán a FromSoftware főellenségeivel vívott harcot, ami gyakran olyan, mintha az ember fejét a falba verné, de azok számára, akik élvezik, a győzelem érzése páratlan.

Pilestedt szerint “egy játék, amely mindenki számára készül, valójában senki számára sem ideális.” “Mindig egy meghatározott közönségre kell összpontosítani.” Ez az idézet az Arrowhead stúdió mottójaként szolgál. Ha meglátogatjuk a Helldivers 2 weboldalát, ugyanezt az üzenetet látjuk nagy, kiemelt betűkkel.

A Helldivers 2 és a FromSoftware játékai rendkívül népszerűek, a vegyes fogadtatású megjelenésük ellenére. A Helldivers 2 talán nem olyan nehéz, mint az Elden Ring vagy a Dark Souls sorozat többi része, de hosszú távú galaktikus háborúja bonyolult, és nem mindenki számára való. A Helldivers 2 játékosai még azt is megvitatták, hogy a játékot lazán kell-e játszani, vagy ragaszkodni kell a metához.

Nincs egyetlen helyes módja a játéknak vagy az élménynek, és ahogy Pilestedt rámutat, “A jó játéktervezés legfontosabb eleme az érzelmek kiváltása. A Helldivers 2 célja, hogy különböző érzelmeket váltson ki - szélsőséges játékmenetet, ami epikus győzelmekhez vagy kudarcokhoz vezet. Közös nevetést vagy kollektív ‘igen!’ élményt.” Ugyanez igaz az Elden Ringre és annak DLC-jére is. A legutóbbi frissítés kissé megerősítette a játékosokat, de ha ez mégsem lenne elég, rengeteg mod közül választhatnak, amelyek erősebbé teszik őket. Ez utóbbi talán nem hivatalos játékmód, de azt jelenti, hogy a szenvedés nem kötelező.

Újabb Régebbi