A Sekiro egy fontos mérföldkő volt a From-nak

A FromSoftware elnöke, Hidetaka Miyazaki szerint a Sekiro: Shadows Die Twice jelentős mérföldkő volt a vállalat számára, és úgy véli, hogy a stúdió játékai tovább gyorsulhatnak: “Van még egy fokozat, amelyre felkapcsolhatjuk a tempót.”

A Sekiro: Shadows Die Twice minden bizonnyal a FromSoftware eddigi leggyorsabb tempójú akciójátéka, az Armored Core 6-ot leszámítva, amely inkább a nagyságra helyezi a hangsúlyt, semmint a támadási sebességre. A Sekiro valószínűleg a reakcióidő és a másodpercenkénti parancsok terén is az élen jár, de Miyazaki úr szerint a FromSoft játékok még gyorsabbá és simábbá válhatnak.

A Game Informer magazinnak adott interjúban Miyazaki úr visszatekintett arra, hogyan sikerült a FromSoftware-nek az évek során kiegyensúlyoznia a támadást és a védelmet, egy “sokkal dinamikusabb és aktívabb” játékmenet felé haladva. Az Elden Ringben az ellenségek és a játékosok egyaránt gyorsabban mozognak, mint a Dark Souls sorozat első részének nehézkes karakterei. Miyazaki úr szerint a Bloodborne óta fokozottan figyel az egyensúlyra, és a Sekiro-t a stúdió játékainak “fordulópontjaként” említi.

“Meggyőződésem, hogy a Sekiroban a leginkább szembeötlő, vagy a legtisztább formában jelenik meg az a filozófia, amit képviselünk,” mondja Miyazaki úr. “Személy szerint úgy érzem, van még egy szint, amelyre feljebb tekerhetjük, és még élesebben kiélezhetjük és finomíthatjuk a mechanikát, de a Sekiro kétségkívül egy jelentős fordulópont volt.”

A Sekiro gyakran kapja meg a ritmusjátékokhoz hasonlító jelzőt, annyira ütemes a reaktív, védőpajzsos harcrendszere. A Bloodborne ezzel szemben inkább előrehozó, ösztönző és jutalmazó agresszív játékstílust képvisel a Rally mechanikájával, amely lehetővé teszi a játékosok számára, hogy sebzés okozásával gyógyítsák magukat néhány másodpercen belül egy találat után. Az Elden Ring valahol a kettő között helyezkedik el a számos karakterépítési lehetőségnek köszönhetően, de általában lassabb tempójú, mint a Sekiro, még a leghevesebb csatákban is.

Miyazaki úr finom célzásokat tett a FromSoftware következő, még távoli játékára vonatkozóan, jelezve, hogy még nem alkotta meg az “ideális fantasy RPG-jét”, és hogy az “Elden Ring bizonyos, kevésbé sikeres elemeit” a jövőben tovább csiszolhatja. A következő FromSoftware játék hatóköre és sebessége egyelőre rejtély marad, de a stúdió múltbeli teljesítménye alapján valószínűsíthető, hogy ismét növelni fogja a játéktempót.

Újabb Régebbi