Xdefiant - Ez egy fair játék lesz, merően eltérő MTX-politikával

Az Ubisoft, a videojáték-ipar egyik legnagyobb és legnépszerűbb zászlóshajója, újabb mérföldkőhöz érkezett: a Call of Duty-val vetélkedő XDefiant című alkotásukkal új dimenzióba lépnek a mikrotranzakciók és a játékon belüli előnyök világában. A cég, mely olyan kultikus sorozatokat jegyez, mint az Assassin’s Creed Shadows, a Star Wars Outlaws, a Farc Cry 6 és a Prince of Persia: The Lost Crown most egy olyan többjátékos lövöldözős játékot mutat be, amely a hét folyamán kerül piacra, és amely a Call of Duty dinamikus játékmenetét idézi meg.

Az utóbbi időben ritkán vállalkozott nagy kiadó arra, hogy közvetlenül szembeszálljon a Call of Duty franchise-zal. Az Ubisoft azonban most belevág, és a közelgő kedden debütál az XDefiant, egy ingyenesen játszható többjátékos FPS, amely a gyors tempójú akciókat helyezi előtérbe. A közeledő indulás előtt az Ubisoft részleteket osztott meg a monetizációs stratégiáról, amelyek választ adnak a közösség kérdéseire.

Az XDefiant nemcsak egy ingyenes PC-s játék, hanem az Ubisoft hivatalos közleménye szerint egy olyan platform, ahol a “pay-to-win mechanikák” teljes mértékben hiányoznak.

“A játékmenetre hatással lévő minden vásárolható tartalom szintén elérhető kihívások teljesítésével, ezzel is biztosítva a fair play-t a játékosközösség számára,” áll az Ubisoft bejegyzésében. “Például a DedSec frakció a Preseason során megvásárolható, vagy egy játékon belüli kihívás teljesítésével – 700 ezer XP megszerzésével – feloldható.”

Az Ubisoft továbbá hangsúlyozza, hogy az XDefiant csapata elkötelezett amellett, hogy minden egyes meccset, győzelmet és vereséget is jutalmazzon. Ezt napi és heti kihívások, az ‘Ubisoft Connect Kihívások’, ingyenes Battle Pass jutalmak, a fegyvermesterség fejlődése, valamint a közösségi részvétel – mint például a Twitch Drops, ajándékok és játékon belüli események – formájában kívánják megvalósítani.

A játékosok jutalmai elsősorban a személyre szabást szolgálják, így karakter- és fegyver skinek, játékoskártyák, emoji csomagok és MVP játékos emote-ok formájában érkeznek. Az induláskor elérhető lesz a karakter- és fegyverkosmetika, frakciók feloldása, játékoskártya háttérképek, emote-ok, emoji csomagok és egy prémium Battle Pass is. Az Ubisoft ígérete szerint a játék jutalmi és MTX rendszerei folyamatosan finomhangolásra kerülnek a játékosok visszajelzéseinek fényében.

Az XDefiant május 21-én, kedden (azaz holnap) jelenik meg konzolokon és PC-n az Ubisoft Connecten keresztül. A játék előtöltése már elérhető, és a rajongók már most megkezdhetik a készülődést a nagy napra.

Ne feledjétek, ez az a játék, ami miatt a Ubisoft törölte a The Division Heartland-et. Most nagy nyomás lesz az XDefianton!

Újabb Régebbi