A Ghost of Tsushima Director's Cut lett a Sony legtöbb játékossal rendelkező single-player alapú videojátéka a Steamen

A PlayStation történetében a “Ghost of Tsushima” vált a legnagyobb PC-s portolássá, megelőzve a “God of War” című játékot. A “Ghost of Tsushima” felülmúlta a Steam-en elérhető más PlayStation játékok, mint például a “God of War”, a “Pókember” és a “Horizon Zero Dawn” játékosainak számát.

A “Ghost of Tsushima” a “God of War” rekordját is túlszárnyalva lett a PlayStation legkiemelkedőbb PC-s portja. A játék főszereplője, a fejpántot viselő és kardot forgató szamuráj, Jin Sakai-t utánozza most mindenki a világon, aki igazi szóló gamer.

A “Ghost of Tsushima” leírásának leginkább találó módja, ha azt mondjuk: egy igazi szamuráj romantika. A Sucker Punch Productions nem részletezi a történelmi hátteret, hanem inkább egy idealizált, mitikus japán harcos képét alkotja meg, amely elvarázsolta azokat a játékosokat, akik egy nyílt világú játékban a szamurájok eszményképét keresték. A “Ghost of Tsushima” sikere, amely eredetileg 2022-ben debütált PlayStation platformon, tovább folytatódott a nemrégiben megjelent PC-s változattal, amely immár a “God of War”, a “Horizon Forbidden West”, a “The Last of Us Part 1” és a “Pókember” című játékokat is maga mögé utasítva a legnépszerűbb egyjátékos PlayStation PC játékká avanzsált.

A “Ghost of Tsushima” 2024. május 16-án, csütörtökön debütált a Steam-en, ahol a PC-s felhasználók a Director’s Cut kiadással ismerkedhettek meg. A megjelenést követő néhány napban a játék óriási sikert aratott, a Steam-en regisztrált játékosok száma hirtelen megugrott, meghaladva ezzel a PlayStation által korábban PC-re portolt többi játékot - habár a Hellblade 2 többjátékos játékot, míg így sem tudta megszorongatni, de ez érthető ok.

Habár a “Helldivers 2” továbbra is a PlayStation által PC-re kiadott legnagyobb siker, amely a 458,709 aktív játékos csúcsát érte el, a “Ghost of Tsushima” mégis túlteljesítette azokat a játékokat, amelyeket, ellentétben a “Helldivers 2”-vel, először PlayStation konzolokon adtak ki, majd később portoltak PC-re.

A cikk írásának pillanatában a “Ghost of Tsushima” elérte a 75,065 egyidejűleg aktív játékos csúcsát, ezzel megelőzve a “God of War” 73,529 játékosát és a “Marvel’s Spider-Man” 66,436-os csúcsát. Ezen felül a “Horizon Zero Dawn” 56,557 játékos csúcsot ért el, a “Horizon Forbidden West” 40,462 játékossal büszkélkedhet, és a “The Last of Us Part 1” 36,496 játékosig növelte a bázisát.

Tehát kimondhatjuk teljes mellszéllességgel, hogy a PC-re áthozott Sony-s Ghost of Tsushima lett minden idők legnagyobb játékosszámmal ellátott single-player videojáték a Steamen.

Újabb Régebbi