A Baldur's Gate 3 alkotója új stúdiót nyitott

A Larian Studios, a videojáték-ipar egyik úttörője, új mérföldkőhöz érkezett: bejelentette legújabb stúdiójának megnyitását Varsó szívében. A “Baldur’s Gate 3” fejlesztőjeként ismertté vált cég, mely több mint 200 “Év Játéka” díjjal büszkélkedhet, most Lengyelországban, a világ egyik vezető RPG-fejlesztési központjában terjeszti ki tevékenységét.

A Larian Studios Varsó a cég globális hálózatának legújabb tagjaként csatlakozik a már meglévő hat nemzetközi irodához. A varsói csapat feladata a következő generációs játékok fejlesztésének felgyorsítása lesz, ezzel is erősítve a Larian 24 órás fejlesztési ciklusát.

Ula Jach, a varsói stúdió vezetője elmondta: “Varsóban egy állandó bázist létrehozva kijelenthetjük, hogy elkötelezettek vagyunk a kreativitás, az együttműködés és az innováció mellett. Lengyelország dinamikus játékpiaca és a régióban rejlő tehetség gazdagsága kiváló lehetőséget biztosít számunkra.”

Swen Vincke, a Larian Studios vezérigazgatója hozzátette: “A GIC-n szerzett tapasztalataim megerősítették, hogy Lengyelországban rengeteg a tehetséges fejlesztő, akik osztoznak cégünk filozófiáján. A lengyel stúdióval kapcsolatos célunk egyszerű: egy olyan csapat felépítése, amely képes lesz megvalósítani két nagyratörő új projektünket.”

A Larian Studios büszkén jelenti be, hogy a “Baldur’s Gate 3” már elérhető PC-n, Mac-en, PS5-ön és Xbox Series X|S konzolokon.

Újabb Régebbi