Stellar Blade - a fejlesztők a második rész és egy esetleges PC port kiadását fontolgatják

A Shift Up, a Stellar Blade fejlesztője, a PlayStation 5-ös platformon elért sikere nyomán fontolóra vette a játék PC-s portjának és egy lehetséges folytatásának megvalósítását. A stúdió emellett leleplezte a korábban bejelentett, új szellemi termékük, a Project Witches kódnevét.

A vállalat a Gematsu által ismertetett friss pénzügyi jelentésében tárgyalta a három játékot. “A Stellar Blade-en túl egy új, szellemi tulajdonon alapuló játékot, a Project Witches-t fejlesztünk, melynek megjelenése 2027-re vagy azután várható. Emellett fontolgatjuk a Stellar Blade PC-s változatát és egy esetleges folytatást. Hiszünk abban, hogy új szellemi tulajdonok fejlesztési képességünk, amelyek a meglévő szellemi tulajdonoktól függetlenül is sikeresek lehetnek, fenntartható növekedést tesz lehetővé számunkra más, a meglévő szellemi tulajdonokhoz kötött játékfejlesztő cégekkel szemben.”

A dokumentum későbbi részében a Shift Up részletesebben is kifejti a PC-s port lehetőségét, beleértve a DLC-k, új játékmeneti funkciók és crossover együttműködések terveit is. A jelentésben kitérnek a PC-s port és a folytatás előnyeire is, olyan franchise-okat hozva fel példaként, mint a God of War és a Final Fantasy. “Ennek eredményeképpen,” áll a jelentésben, “fontolgatjuk a Stellar Blade PC-s változatának és egy folytatásának lehetőségét.”

A Project Witches kapcsán a játék még a fejlesztés korai szakaszában van, a Shift Up 2027-es vagy későbbi megjelenést prognosztizál. A játék PC-re, konzolokra és mobilra is megjelenik, és a Shift Up egy “jelentős szubkultúra IP”-ként írja le, hasonlítva azt olyan játékokhoz, mint a Genshin Impact, a Honkai: Star Rail, a Fate/Grand Order és a Goddess of Victory: Nikke. A Stellar Blade fejlesztői csapata a játékot a modern popkultúra jelentős mérföldkövének szánja, mely új irányokat nyithat meg a digitális szórakoztatás világában.

Újabb Régebbi