Mostantól agyon moddolhatod a The Witcher 3. részét

A The Witcher 3 hivatalos modolási eszköze már egy napja elérhető, de ez nem állította meg a játékosokat abban, hogy már most néhány vad dolgot hozzanak létre, beleértve az eredeti játék Vizima városának újrateremtését, éppen úgy, ahogy a fejlesztők szándékozták.

A CD Projekt Red fejlesztők ma adták ki a REDkit modolási eszközöket a The Witcher 3-hoz, azzal a céllal, hogy a moddereket minél nagyobb hatalommal ruházzák fel. “Ez gyakorlatilag az a szerszámkészlet, amit a játék fejlesztése során használtunk, így az egyetlen korlát az ön képzelete” - magyarázta a narratív tervező, Phillip Weber egy friss tweetben.

A kommunikációs menedzser, Carolin Wendt, kihívást tett közzé mindenkinek, aki beleveti magát a játék új létrehozási eszközeibe: “Közösség, ne okozzatok csalódást. Szeretném látni a legfurcsább, legmerészebb és legfan fikció-szerűbb modokat tőletek.”

A The Witcher 3 modding közössége eddig nem okozott csalódást. Miközben várjuk a furcsa és “fan faction-szerű” modok megjelenését, a modder AngryCatster áthelyezte a térképeket az eredeti Witcher játékból a fényes harmadik részbe, minden régi iskolás bájukkal.

Az, hogy milyen gyorsan sikerült mindezt megtenni, arra késztetett, hogy azt gondoljam, hogy egy rajongók által készített Witcher remake lehetséges, mielőtt az hivatalosan megérkezne a CDPR-től és a Fool’s Theory fejlesztőtől, de az AngryCatster szerint ennek megvalósítása hatalmas időráfordítást igényelne. Bár a modolási eszközök lehetővé teszik a geometria exportálását a játékba, az anyagok kézi hozzáadása “rendkívül fárasztó és időigényes lenne” - válaszolta a modder egy kommentelőnek, aki a The Witcher 2 régióiról érdeklődött.

Újabb Régebbi