Az Arrowhead Games, a Helldivers 2 fejlesztője új vezérigazgatót nevezett ki, de nyugi, Pilestedt más utakra tör

Az Arrowhead Games, a Helldivers 2 videojáték fejlesztője, új vezetőt nevezett ki a cég élére, míg Johan Pilestedt, aki eddig a vezérigazgatói posztot töltötte be, mostantól a játékfejlesztésre és a közösségi kapcsolatokra koncentrál teljes mértékben.

Pilestedt, aki a vállalat egyik alapítója, Twitteren jelentette be, hogy távozik vezérigazgatói székéből, hogy a kreatív folyamatokban vegyen részt aktívabban. Ez a változás egy olyan időszakban következik be, amikor a Helldivers 2 szembesült a közösség heves reakcióival egy, a Sony által bevezetett, ellentmondásos döntés kapcsán, amely a PC felhasználókat PSN-fiók létrehozására kényszerítette a játék használatához.

A stúdióban további változások is várhatóak, mivel Pilestedt és a fejlesztői csapat nyilatkozatai alapján úgy tűnik, a cég újragondolja jövőbeli stratégiáját a korábbi sikerek fényében, és esetlegesen lassítani kívánja a munkatempót.

Pilestedt új szerepkörében, mint a cég fő kreatív tisztje, arra törekszik, hogy még több időt töltsön a csapattal és teljes mértékben a játékfejlesztésre és a játékosokkal való kapcsolattartásra összpontosítson. Ez a lépés különösen figyelemre méltó, tekintettel arra, hogy a kreatív vezetők gyakran a vezérigazgatók mögött helyezkednek el a vállalati hierarchiában.

A vezérigazgatói posztot Shams Jorjani veszi át, aki korábban több mint egy évtizedes tapasztalatot szerzett a Paradox Interactive-nél. Pilestedt szerint Jorjani az ideális jelölt a vállalat irányítására, hiszen hosszú évek óta ismerik egymást, és Jorjani rendelkezik a szükséges tapasztalattal és szenvedéllyel a játékok iránt.

Pilestedt elkötelezettsége a közösség felé is ismert volt, gyakran osztott meg információkat a fejlesztésekről, és aktívan részt vett a játékosokkal való kommunikációban. Ez a szerepváltás lehetőséget ad neki, hogy még inkább azzal foglalkozzon, amihez a legjobban ért: a játék és a közösség. Mint mondja: “Végül arra a következtetésre jutottam, hogy követnem kell a szívemet, ami nemcsak számomra a legjobb döntés, hanem a szervezet számára is. Egy vonakodó vezérigazgató nem vezethet sikeresen.”

Újabb Régebbi