Az Amazon Games-nél narratíva-központú nyílt világú autós játékot készítenek a volt Forza Horizon fejlesztői

A Maverick Games, amelyet a Forza Horizon 5 rendezője, Mike Brown alapított, megállapodást kötött az Amazon Games-szel egy készülő nyílt világú autósjáték kiadásáról. Brown, izgatottan várja a narratíva lehetőségeit a versenyzési műfajban, és hiszi, hogy a közösség fantáziáit egyedülálló módon valósíthatják meg a debütáló játékukban. Jamie Brittain, vezeti az írói csapatot a Maverick Games projektjénél, aki sok tapasztalatot szerzett, a Playground Games-nél.

A Mike Brown - a Forza Horizon 5 játék rendezőjeként ismertté vált - Maverick Games stúdiója, kiadási szerződést írt alá az Amazon Games-szel. Az együttműködés keretében egy jelenleg cím nélküli, történet-vezérelt, narratíva központú, nyílt világú autóverseny játék kerül majd piacra.

A több mint hatvan fős csapatot folyamatosan bővítik, hogy megfeleljenek a projekt igényeinek. Brown, aki a stúdió vezetői és kreatív igazgatói pozícióját is betölti, különös lelkesedéssel tekint a versenyjátékok történetmesélési lehetőségeire.

“Semmi sem akadályozza meg a műfajt abban, hogy lenyűgöző karakterekkel és történetekkel gazdagodjon, csupán eddig nem fordítottak rá kellő figyelmet,” nyilatkozta Brown egy interjúban az Amazonnal.

“Majdnem két évtizede foglalkozom versenyjátékok fejlesztésével, így mélyrehatóan ismerem a közösség igényeit,” tette hozzá Brown. “Számos álom és vágy él a játékosokban, amelyek kielégítésére most páratlan lehetőség nyílik előttünk.”

A projekt vezetőírója Jamie Brittain lesz, aki a Skins című brit tinisorozat társalkotójaként vált ismertté. 

A Maverick vezetőségében számos korábbi Playground Games fejlesztő kapott helyet, többek között Tom Butcher ügyvezető producer, Matt Craven főműszaki igazgató, Gareth Harwood tartalomigazgató, Fraser Strachan hangigazgató, Ben Penrose művészeti igazgató és Elly Marshall vizuális tervezési igazgató.

A Forza Horizon sorozat rendszeresen kiemelkedő kritikai elismeréseket kapott, az utolsó három rész mindegyike 90 feletti értékelést ért el a Metacritic értékelő oldalon. A Brown által rendezett Forza Horizon 5 pedig 92 pontot szerzett.

Brown és csapata 2022-ben hagyta el a Playground Games-t. A stúdió egy másik meghatározó alakja, a társalapító Gavin Raeburn szintén 2022-ben távozott, hogy saját vállalkozását, a Lighthouse Games-t indítsa el. A Playground, amely az Xbox tulajdonában áll, jelenleg a Fable sorozat újraindításán dolgozik.

Forrás: press

Újabb Régebbi