Assassin's Creed Shadows - Még mindig terítéken a harcrendszer

Az Ubisoft legújabb mesterműve (mert annak ígérkezik, az lesz, annak kell lennie), az Assassin’s Creed Shadows, egy forradalmi megközelítést hoz a népszerű sorozatba, bemutatva két különböző játékstílussal rendelkező karaktert: a gyors és ügyes Naoe-t, valamint a hatalmas és erőteljes Yasuke-t. Yasuke karaktere a harc és a RPG elemeit ötvözi, míg Naoe a sorozat lopakodásra fókuszáló hagyományait viszi tovább. A játék újító lopakodó rendszere a sötétségbe rejtőzést helyezi előtérbe, kihasználva a globális megvilágítási rendszert, hogy stratégiai előnyt biztosítson a játékosoknak. Hasonló módszert már láthattunk a Splinter Cell szériában is.

Az Ubisoft által nagy izgalommal várt japán Assassin’s Creed epizód, az Assassin’s Creed Shadows, egy lenyűgöző mozifilm-szerű előzetessel tárul a közönség elé, bemutatva a játék számos figyelemre méltó jellemzőjét. A két főszereplő, a fürgén mozgó shinobi, Naoe, és a páncélba öltözött, erős szamuráj, Yasuke, különleges szerepet kapnak a játékban. Naoe a klasszikus Assassin’s Creed élményt nyújtja, míg Yasuke a modern RPG elemekkel gazdagított játékmenetet képviseli. A játékosok szabadon váltogathatnak a két karakter között, bizonyos küldetések kivételével, amelyek kifejezetten az egyik vagy a másik karakterre szabottak.

Yasuke harcrendszerét az Ubisoft különösen kidolgozottnak ígéri, a szerepjáték elemek még hangsúlyosabb szerepet kapnak benne. Naoe karaktere viszont az Assassin’s Creed sorozat lopakodásra épülő múltját idézi, így a régi rajongók is megtalálhatják a kedvenc elemeiket. Az Assassin’s Creed Shadows azonban még tovább finomítja a lopakodást, a játék címéhez hűen kiemelve a sötétségben való elrejtőzés fontosságát.

Az Assassin’s Creed Shadows visszahozza a Pivot Blade-et, amelyet az Assassin’s Creed 3-ban láthattunk először, közel tizenkét évvel ezelőtt.

Az Assassin’s Creed Shadows lopakodása mostantól egy globális megvilágítási rendszerre épül, amely a fény és árnyék játékával teszi lehetővé a játékosok számára, hogy elkerüljék az ellenségek szemeit. A korábbiakban a játékosok olyan tárgyakban rejtőzködtek, mint a magas fű vagy a szénaboglyák, de most a sötétség lesz az új és igazi rejtekhely.

Az új rendszer előnyeit kihasználva egy "fényérzékelő-mérő" kerül beépítésre a játék felhasználói felületébe, amely jelzi a játékosoknak, hogy éppen a fényben vagy az árnyékban tartózkodnak-e. Ez az új funkció összhangban működik majd a hagyományos észlelési rendszerrel. A játékosok képesek lesznek eltávolítani a fáklyahordozó katonákat vagy megsemmisíteni a Szolgák által hordott lámpásokat, hogy biztosítsák a sötétséget a rejtőzködéshez. A Szolgák nem tudnak harcolni, de ha észlelik a játékost, riasztást adnak, és erősítést hívnak.

Az Assassin’s Creed Shadows lehetőséget ad a játékosoknak egy békésebb játékmenetre is, lehetővé téve a nem halálos kiütéseket. Naoe karakterével a játékosok nemcsak az árnyékban maradhatnak rejtve, hanem hasalva is közlekedhetnek, és kis nyílásokon is átbújhatnak.

Az Assassin’s Creed Shadows lopakodása továbbra is tartalmazza a sorozat egyik klasszikus funkcióját, a Sas Látást, amely lehetővé teszi a játékosok számára, hogy az ellenségeket és a Szolgákat a falakon keresztül lássák. A normál ellenségek pirosan, míg a Szolgák narancssárgán lesznek kiemelve. A korábbi játékokban megszokott madár-szemlélő funkció azonban nem lesz jelen az Assassin’s Creed Shadows-ban, így a játékosoknak maguknak kell felderítést végezniük.

Újabb Régebbi