A Take-Two Interactive vezérigazgatója optimizmusát fejezte ki a Grand Theft Auto 6 megjelenésével kapcsolatban

Zelnick úr a közelmúltban pénzügyi eredmények közzététele után számos üzleti interjút adott, ahol megnyugtatta a befektetőket a Rockstar Games által meghatározott, 2025-ös naptári évre tervezett megjelenési szezon szűkítésével kapcsolatban. A cég bejelentése szerint a Grand Theft Auto 6 megjelenése a 2025-ös őszre várható, ami nem jelent késedelmet a korábban “2025-ös naptári évre” tervezett időponthoz képest, vagyis az ünnepi szezon alatt mindenképpen meg kellene jelennie. A pontosítás ellenére a játék megjelenése így is inkább a későbbi időszakra tolódik, és ez csupán a konzolos verzióra vonatkozik; a PC-s kiadás még 2026-ra is optimistának tűnhet.

Egy CNBC interjúban Zelnick úr a megjelenési ütemezésekkel kapcsolatos döntésekről és arról beszélt, hogyan döntenek egy játék készenlétéről. “Vannak mérhető tényezők, mint például a hibák száma egy játékban, és mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy minél kevesebb hibával induljon a játék” - mondta Zelnick. “Azonban egy kiemelkedő cím esetén, amelytől rendkívüli elvárásokat támasztanak, nem csupán a hibák számítanak, hanem egy olyan élmény megteremtése, amelyet még senki sem tapasztalt meg, és a Rockstar Games a tökéletességre törekszik.”

Zelnick úr korábban is hangoztatta a tökéletesség elérésére való törekvést a GTA VI kapcsán. A Grand Theft Auto V már “körülbelül” 200 millió példányban talált gazdára, és a 2025-ös ősz valószínűleg az új céldátum a GTA VI számára. A Rockstar híres arról, hogy bejelenti a megjelenési dátumokat, majd késlelteti azokat, de nehéz kritizálni ezt a gyakorlatot, tekintettel a játékok minőségére. A CNBC műsorvezetői megkérdezték Zelnick úrtól, mennyire biztos az új megjelenési időablakban.

“Természetesen előfordulnak csúszások az iparágban, és mi sem vagyunk kivételek, de az időablak szűkítése azért történt, mert magabiztosak vagyunk az időpontban” - válaszolta Zelnick.

A Grand Theft Auto 6-tal kapcsolatban Zelnick úrtól arra voltak kíváncsiak, mi lesz új és különleges a játékban. “A trailer már elérhető, és az internetet is meghódította… ajánlom, ha kérdése van, nézze meg újra a trailert, hiszen az valóban lenyűgöző és bemutatja, mi az új és mi a különböző a játékban” - mondta Zelnick. A trailer valóban sok újdonságot és izgalmas teóriát tartogat, de a Rockstar még a K-pop óriásokkal, a BTS-sel sem tud versenyezni az internet meghódítása terén.

Újabb Régebbi