A Capcom a Resident Evil 1 újragondolásán agyal

Források szerint a Capcom éppen a Resident Evil 1 újra alkotásán dolgozik, amely információkat egy neves iparági szakértő is megerősített. A klasszikus 1996-os PlayStation játék, melyet 2002-ben GameCube-ra, majd 2015-ben HD felújított változatban PS3-ra és PS4-re is kiadtak, újabb életre kelhet. A szóbeszéd szerint a franchise ikonikus karakterei, Chris Redfield és Jill Valentine újra a középpontba kerülnek.

A Resident Evil 1 remake megjelenési dátuma kiszivároghatott. A remake híreit először egy arab Resident Evil rajongói csoport tette közzé, PRE_Alarabiya néven, melyet DanielRPK, egy Reddit felhasználó is alátámasztott, akinek korábbi jóslatai is beigazolódtak. Bár további részletek még nem ismertek, a PRE_Alarabiya szerint a játék 2026-ban kerülhet piacra.

A 2026-os év a Resident Evil sorozat 30. évfordulóját ünnepli, és a Capcom már jelezte, hogy a RE2, 3 és 4 sikeres újraalkotásait követően további remake-ek kiadását tervezi, hogy a régebbi játékokat a mai kor igényeinek megfelelően újra bemutassa a Resident Evil rajongóknak.

A Capcom - tehát logikusan gondolkodva - bátran tervezheti a játék újra kiadását, hogy megünnepelje a sorozat jelentős mérföldkövét. Hivatalos megerősítés még nem történt, de remélhetőleg hamarosan több információt kapunk, ahogy közeledünk a nyári bemutatók szezonjához.

Újabb Régebbi