Star Wars Outlaws - infók érkeztek a hírnévrendszerről

A Star Wars Outlaws játék fejlesztői a GameInformer magazinnak adott interjúban tárták fel a hírnévrendszer működését és jelentőségét. A játékban megjelenő frakciók és bandák mind a hírnévrendszer által vezérelt dinamikus világ részét képezik majd.

Alice Rendell, a projekt vezető narratív rendszertervezője, és Matthieu Delisle, a vezető rendszertervező, a játékosok által tapasztalható különféle interakciókra és találkozásokra helyezik a hangsúlyt. Kiemelik, hogy a hírnévrendszer döntő befolyással bír a játékmenetre és a karakterek közötti kapcsolatokra.

Delisle rámutatott, hogy a játékban szereplő karakterek és a Star Wars univerzum alvilágának frakciói közötti viszonyok különböző lehetőségeket és veszélyeket rejthetnek magukban. A hírnévrendszer létrehozásának oka, hogy a fejlesztők egy gazember-központú történetet kívántak elmesélni, ahol a választásoknak és következményeiknek meghatározó szerepük van.

A főhős, Kay Vess szabad gazemberként a frakciókat saját céljai érdekében használja fel, miközben őt is hasonló módon használják ki. Rendell szerint a játék minden mechanikája a hírnévrendszerre épül, amely lehetővé teszi a játékosok számára, hogy teljes mértékben kiaknázzák annak előnyeit, akár saját hírnevüket is kockára téve.

Rendell egy példát is felvázolt: Kay feladata lehet egy tárgy megszerzése egy frakciótól, amit vagy ellop, vagy ha elég jó a hírneve, egyszerűen besétál és elveszi. Ez az interakciók sokszínűségét mutatja be, és rávilágít arra, hogy a játékosoknak figyelemmel kell lenniük a frakciók területein való tartózkodásukra, különösen azokon, ahol nem szereztek jó hírnevet.

A Star Wars Outlaws megjelenése 2024. augusztus 30-án várható, és elérhető lesz PC, PS5 és Xbox Series X/S platformokon. A játék ígéretesnek tűnik, és már most nagy várakozás övezi a rajongók körében.

Újabb Régebbi