MultiVersus: a visszatérés nagy sikernek örvendezhet

A MultiVersus hosszú kihagyás után végre visszatér, és a megjelenés időpontja ideális lehetőséget kínál a játéknak, hogy kiemelkedő pozícióba kerüljön.

Főbb pontok:

  • A MultiVersus május 28-án tér vissza, felújított grafikával, harci mechanikákkal és motorfejlesztésekkel.
  • A játék visszatérése tökéletesen időzített, követve a 2023-as év sikeres verekedős játék megjelenéseit.
  • A megjelenési időszakban kevés a versenytárs, éppen ezért a MultiVersus célja, hogy egyedülálló karakterkínálatával és játékmenetével megragadja a verekedős-játékok rajongóinak figyelmét.

A MultiVersus-t 2021 novemberében jelentették be először, majd 2022 júliusában próbálhattuk ki. Hivatalosan csak egy korai hozzáférési időszakról volt szó, de a MultiVersus ennek ellenére majdnem egy évig futott, két jelentős tartalomfrissítési szezont biztosítva, amelyek új karaktereket adtak hozzá a Gremlins, Rick és Morty, valamint a Black Adam címekből. A játék 2023 júniusi leállása után sok rajongó kíváncsian várta, hogy mikor tér vissza a MultiVersus, és most, kilenc hónappal később, végre megkapták a hivatalos választ.

Március 11-én bejelentették, hogy a MultiVersus május 28-án tér vissza PC-re és konzolokra. A teljes verzióban a MultiVersus számos hasonló tartalmat és játékmenetet fog tartalmazni, mint a korai hozzáférési változat, de néhány fontos fejlesztéssel és változtatással, mint például egy frissített motor, finomított grafika és átdolgozott harci mechanikák. Bár a siker nem garantált, a MultiVersus visszatérése jól időzített lehet, így azonnal előnyös helyzetbe kerülhet.

Az elmúlt év valóságos aranykort hozott a harcias/verekedős videójátékok műfajában. Bár a harcias játékok már több mint négy évtizede népszerűek, a kiemelkedő alkotások általában ritkák, de ez 2023-ban nem így volt. Hét év után a Street Fighter a Street Fighter 6-tal tért vissza, ami talán a sorozat legjobb kiadása lett, lenyűgöző harci mechanikákkal és látványos grafikával.

Néhány hónappal később a Mortal Kombat 1 hasonló élményt nyújtott a saját sorozatában, és bár néhány rajongó vegyesen fogadta az eredményeket, összességében mégis jó fogadtatásban részesült. És az év végén a Nickelodeon All-Star Brawl 2 jelent meg 2023 novemberében, és sokak meglepetésére kiváló platformverekedős alkotásnak bizonyult.

Januárban megjelent a régóta várt Tekken 8, és hasonlóan a Street Fighterhez és a Mortal Kombathoz, a Tekken 8 is nagy sikert aratott, jelenlegi Metacritic pontszáma 90. Májusban a MultiVersusnak van lehetősége folytatni a bunyós, és püffölős játékok aranykorát, ami elméletileg nyomást helyez a játékra, de azt is jelenti, hogy a műfaj iránt - és ezzel együtt a MultiVersus iránt - nagyobb az érdeklődés, mint valaha. 

A Warner Bros. videojátékos részlege a nagyközönség előtt tesztelheti az "első" live-service játékukat is. Meglátjuk mi sül ki belőle, reméljük nem fog kasszát kapni a MultiVersus.

Összes oldalmegjelenítés