PS5-re is megjelenik az Indiana Jones és a Starfield is

A Microsoft Gaming vezérigazgatója, Phil Spencer nemrég az Xbox jövőjéről beszélt egy vadonatúj interjúban, és nem zárja ki annak lehetőségét, hogy az Indiana Jones és a Starfield című játékok megjelenhessenek PS5-re is.

Amikor megkérdezték tervéről, hogy négy Xbox-exkluzív címet más platformokra is elhozhat, Spencer így válaszolt:

“Látni szeretnénk, mi történik, mert az új platformokra való fejlesztés igazi munka. Biztosak akarunk lenni abban, hogy az eredmény ésszerű. Meg akarjuk győződni arról, hogy a jelenlegi közönségnek van-e igénye rá - talán nincs.”

Az interjúban szó esett arról is, hogy az Indiana Jones és a Starfield játékokat is elhozzák-e PS5-re is. 

“Nem gondolom, hogy az iparágban valaha is kizárhatnánk egy játékot más platformról, de most ezekre a négy játékra koncentrálunk, és tanulunk a tapasztalatokból” - mondta Spencer.

Spencer óvatosan kezeli az elvárásokat. “Nem akarok hamis elvárásokat teremteni azokon a más platformokon, hogy ezek az első négy játék áttörnek a gáton, és utána minden más is megérkezik; ez nem jelenlegi tervünk.”

Az Xbox Game Pass előfizetési szolgáltatásról is szó esett. Spencer tisztázta, hogy “nem célunk mindenkit Game Pass előfizetővé tenni […] talán tartalmi és szolgáltatási bevételeink 10-15 százaléka származik az előfizetőktől. A Game Pass ma jó üzlet számunkra, de semmiképpen sem tervezzük, hogy ‘Rendben, mindenki legyen akkor mostantól Game Pass előfizető’.”

A vezérigazgató továbbá beszélt az Xbox hardver jövőbeli ambícióiról is. “Valóban arra gondolunk, hogy olyan hardvert hozzunk létre, amelyet a játékosok az egyedi hardverjellemzők miatt vesznek majd meg. Ez a hardvercsapatunk kreatív kapacitásának felszabadítása, ami nagyon izgalmas” - mondta Spencer. Mindez az Xbox elnökének, Sarah Bondnak a közelmúltbeli bejelentése után történt, amely nagy hardveres híreket ígért “ezekben a karácsonyi ünnepekben”, és a “legnagyobb technikai ugrást, amit valaha láthattál egy hardvergenerációban”. 


Újabb Régebbi