Pár hetet késik a The Thaumaturge


Az The Thaumaturge című izometrikus RPG, mely az 1905-ös varsói szellemidézők történetét meséli el, márciusra került elhalasztásra – nem azért, mert több fejlesztési időre lenne szüksége a stúdiónak, hanem mert február túlságosan zsúfolt, ugyanis tel van meglehetősen erős premier videojátékmegjelenésekkel. 
A Fool’s Theory stúdió, amely a The Thaumaturge fejlesztésében vesz részt, mély RPG gyökerekkel rendelkezik és nagyon jól tudják mit csinálnak. A csapatot Jakub Rokosz, a Witcher 2 és 3 korábbi küldetéstervezője vezeti, támogató stúdióként dolgozott a Baldur’s Gate 3-hoz, és jelenleg a CD Projekt első RPG-jének, a The Witcher remake-jén is dolgozik. Ennek ellenére a stúdió még sem rendelkezik különösebben nagyobb hírnévvel, és maga a The Thaumaturge sem egy kiemelkedően blockbuster vagy 4A-s játék lenne - bár minőségileg igen csak a toppon van. Az, hogy annyira nem ismert stúdióról van szó, ez is hozzájárulhatott a döntéshez, hogy elhalasszák a játék tervezett megjelenési napját.

A februári zsúfolt megjelenési időszak miatt úgy döntöttünk, hogy a Thaumaturge megjelenését 2024. március 4-ére toljuk. A játék kész, de szeretnénk neki teret adni, hogy úgy élvezhessék, ahogyan azt megérdemli. Találkozunk 1905-ös Varsóban, és köszönjük a türelmet! “. 

Már megjelent a Suicide Squad: Kill the Justice League és a Helldivers 2, ma érkezett meg a Banishers: Ghost of New Eden és a Skull and Bones is, valamint a Last Epoch, a Pacific Drive, a Nightingale és még sok más játék is a nyakunkon van.

A március viszonylag könnyebb lesz ezzel összehasonlítva. Az Expeditions: A MudRunner Game a Thaumaturge új premierdátuma után érkezik, majd március 19-én a Lightyear Frontier, március 20-án pedig az Alone in the Dark reboot, majd – ez egy nagy nap lesz – a Dragon’s Dogma 2 és a Horizon Forbidden West március 21-én jelenik meg PC-re és konzolokra.
Újabb Régebbi