Helldivers 2 - Teszt

A vele töltött első pár nap alapján a Helldivers 2 vidámnak, okosan megtervezettnek és intenzívnek tűnik, akár egyedül játszom, akár egy csapat véletlenszerű Helldiverrel. Élvezet izgalmas új helyekre utazni, egzotikus életformákkal találkozni, és megölni őket a Szuperföld dicsőségéért. Istenem, micsoda egy mondat!

A kötelező propaganda zsigerbe vágó nyitódarabja a játék elmagyarázza, hogy a Szuperföldet a robotautomaták és a rovarszerű Terminidek ostromolják, mi pedig bekerülünk a Helldiver alapkiképzésébe. Az oktató elmondja, hogy mennyire legyőzhetetlenek vagyunk – miközben az átlagos Helldiver élettartama körülbelül 30 másodperc – megkapjuk a saját romboló űrhajónk parancsnokságát, és a frontvonalba küldenek a haverjainkkal.

Miután kint vagyunk a Galaktikus Háborúban, szabadon indulhatunk az Automaton vagy a Terminid frontra, hogy elhozzuk a szabadságot és demokráciát a megszállt bolygókra. Minden világnak több küldetése van több céllal, amelyek a Termanid tojások megsemmisítésétől a helyi, nukleáris fegyveres ICBM aktiválásáig terjednek. Csak egy szokásos nap az irodában.

Nagyon élveztem, hogy miután kiválasztottam a leszállási zónám és megérkeztem a helyszínre, minden eddigi küldetés másnak tűnt, még akkor is, ha korábban teljesítettem ezeket a célokat. Ennek nagyrészt az az oka, hogy a térképek különállóak és egyediek, még ugyanazon a bolygón is a terep változása miatt – az egyik térképen sok víz és domb található, míg a másikon erősen erdősültek. Ezen felül minden küldetésnek általában van néhány választható célja, amit teljesíteni kell, mint például az előőrsök felrobbantása vagy egy hazaáruló adás befagyasztása. Így különösen, ha ezeket váltogatjuk, nincs két egyforma misszió

Nem kezdünk a felszerelések nagy választékával – néhány elsődleges fegyverlehetőség, oldalfegyver és gránát –, de a lövöldözés kielégítően nehéznek tűnik, különösen a DualSense haptikájával. Ráadásul a Helldivers 2 összhangra készteti a játékosokat, hogy sikeres legyenek csapatként – vagy okosan kell játszani, amennyiben egyedül vágunk neki. Versenyfutást folytatsz az idővel és az osztag korlátozott erősítésével (más néven extra életek), így meg kell választani a prioritásokat, kezelni kell az erőforrássokat, és meg kell határozni, hogy hol töltjük el az időt. Ez mindig kihívást jelent. ​

A Helldivers 2-t azonban azok az apróságok teszik menővé, amelyek biztosítják, hogy mindig azon gondolkozz, hogyan kezeld korlátozott erőforrásaidat, miközben bogarak és robotok hordái vetik magukat a csapatra. Az újratöltés például eldobja a tárban megmaradt töltényeket, amik nem teleportálnak vissza a készletedbe. Ha erősítést, speciális fegyvereket vagy utánpótlást akarsz hívni, be kell írni egy sor irányított parancsot a d-padon, ami egy kis kihívást jelenthet, ha erre harc közben kényszerülünk. Ezeknek a képességeknek mindegyike rendelkezik CD-vel, ami miatt meg kell fontolni, hogy mikor választjuk ki, mikor használjuk őket.

Jutalmakkal is bőkezű a játék. Még nincs jó fegyvered? Valószínűleg találsz valamit az első egy-két küldetés során. A harc téren is találni fegyvereket, ezeket viszont nem tarthatod meg, ha a küldetés véget ér, de lehetőséged van, hogy kipróbáld őket, mielőtt véglegesen feloldod a küldetéscélok teljesítése során kapott játékon belüli pénznemmel.

Nehéz úton jöttem rá, hogy a baráti tűz létező dolog, és ez a dolog meg tud ölni, ha bele állsz, ami igazán vicces pillanatokat eredményez, de teljesen jogos. Ha vissza kell tartanod a rajt, nem követhetsz el hibákat.

Ha van itt egy hátrány, az az, hogy nehéz eldönteni, mit oldjunk fel először. Spóroljak egy légi csapásra, valami irdatlan nagy puskára? Útmutató nélkül ez egy kicsit tanácstalan az ember, és emiatt a mikrotranzakció is elveszti funkcióját, mert nem lehet eldönteni, hogy mire van szükségünk. A tapasztalat úgy jön, ha játszunk.

Még sokat kell játszanom, hogy kitapasztaljam teljesen. Úgy érzem, csak megkarcoltam a felszínt, ami a feloldásokat illeti, és az időm nagy részét a bogarak irtásával töltöttem. Azok a robotok úgy néznek ki, mintha szükségük lenne némi szabadságra és demokráciára, és nem szeretném megfosztani őket ettől. Szóval, ha megbocsátasz, megyek vissza a frontra, a demokrácia nem hozza el magát.

Review score
 9.0A Helldivers 2 egy kellemes kihívást jelent, vágjunk neki akár csapatként vagy egyedül. Kihívásokkal és küldetésekkel bővelkedik, olykor humoros hozzáállása pedig még vonzóbbá teszi a hordák elleni harcokat. 
Újabb Régebbi