Még mindig jól fogy az Elden Ring

A FromSoftware mesterműve, az Elden Ring két évvel a hivatalos megjelenés után továbbra is kiváló eladási számokat produkál. Egy friss sajtóközleményben, miután a Shadow of the Erdtree DLC előzetes bemutatásra került, a Bandai Namco Entertainment megerősítette, hogy a nyílt világú souls-like játék világszerte 23 millió példányban kelt el.

A tegnapi sajtóközleményben a Bandai Namco tisztázta, hogy ez a meglehetősen brutális magas szám mind a játék digitális, mind pedig fizikai példányainak eladását tartalmazza, beleértve a Steamen történő értékesítéseket is. Utoljára pontosan egy évvel ezelőtt hallottunk az Elden Ring eladásairól, amikor a Bandai Namco és a FromSoft bejelentette, hogy a játék egy év alatt 20 millió példányban fogyott. Az azóta eltelt idő alatt további három millió példányt sikerült eladniuk a kereskedőknek, így erős és stabil eladást jelent egy olyan játék esetében, amely már több mint egy éve jelent meg.

A 2023-as Hogwarts Legacy több, mint 24 millió példányt adtak el, míg a Tears of the Kingdom - négy hónap alatt - 19,5 millió példányban kelt el. Bár az Elden Ringnek időbe telt elérni és akár túlszárnyalni ezeket a számokat, most, hogy a Shadow of the Erdtree megjelenése közel van, valószínűleg számíthatunk az Elden Ring eladásainak további növekedésére a közeljövőben, de pontosan mennyire, azt még nem lehet tudni.

A Shadow of the Erdtree DLC-ről szólva, a FromSoftware végre bemutatta február 21-én, miután egy évvel korábban először bejelentették azt. A DLC, amely Malenia ikertestvérére, Miquellára összpontosít, a Shadowland térképre visz minket, hogy kiderítsük, mit csinál a vörös hajú testvér a sötétségben. Új területek, új ellenségek és új fegyverek lesznek begyűjthetők egy olyan világban, amely alapvetően a Limgrave régió méretével vetekszik.

A Shadow of the Erdtree expanziója június 21-én debütál PC-n, PS4/5-ön, Xbox One-on és Xbox Series X/S-en, Addig is kitartást!

Újabb Régebbi