Epic Games - Csapj le rá! - Dakar Desert Rally

 Az Epic Games saját launcherén belül minden héten megajándékoznak bennünket egy ingyenes játékkal, ünnepek illetve promóciók idején akár többel is, vagy sűrűbben. Ezen játékok olykor ismertebb címek is lehetnek, gyakorta azonban indie játékokat zsebelhetünk be, melyek annyira kreatívak és lebilincselőek, hogy mindenképp érdemes lecsapni rájuk. Mondják, hogy ajándék lónak ne nézd a fogát, mi viszont állítjuk, hogy az ingyenesen beszerezhető címek megérik a kipróbálást. Éppen ezért szeretnénk nektek gyors talpalóban bemutatni az éppen aktuális ingyenes ajándékokat, melyeket az Epic Store-ban megtaláltok, és a gyűjteményetekhez adhattok egyetlen kattintással.

Február 15-től a Dakar Desert Rally lehet a tietek, ha lecsaptok rá!

Dakar Desert Rally

Az autóversenyzős játékok miriádjában a Dakar játékok a legszerényebb felhozatallal rendelkező sorozat, ellenben igen jól ismertek a sport különlegesebb megközelítése révén. A kidöngölt utak és forró beton helyett a természet kénye kedvére alakított vad tájakon kell átgázolnunk és teljesítetünk a távolsági és/vagy időmérő célokat, harcolva az elemekkel. Olyannyira nem egyszerű feladat ez, hogy a dakar sofőrök mellett egy navigációt végző társnak is lennie kell, hogy eligazítssa a sofőrt a pályáról. Érdekes egy sport, megvan a maga varázsa.

A játék ezt hivatott életre kelteni, megragadva a Dakar legfontosabb elemeit, és helyszínéül Szaud Arábiát választotta, melyet a fejlesztők igyekeztek 1:5 méretarányban lemodellezni. Már ami persze a levezethető pályákat illeti. Ennek eredményeképp a Dakar Desert Rallyban a távolságok és a pályák roppant mérete döbbenetes vizuális élményt ad, főleg mikor a zötyögős útról letérünk a roppant dűnék tengerére. Az irányítás hagy maga után némi kívánni valót, eleve kicsit csúszós a reakcióideje a járgányunknak, de a homokon kipörögve szörnyen nehéz megmenteni az elvesztett időt. Pár bug is tiszteletét teszi a játékban, amit azóta sem sikerült javítania a fejlesztőknek, de szerencsére ezek felett át lehet siklani, ha egyébként élvezzük a közel 30 pályán át száguldó rallyt. A pályákon dinamikus napszak és időjárás változások nehezítik, vagy színesítik az élményt, temérdek nehéz terepre tervezett járgányból válogathatunk, tehát akinek bejön a Dakar, annak itt a tökéletes alkalom bezsebelnie a Desert Rallyt. 

Ne feledjétek, a játékot csak Február 22-ig adhatjátok hozzá a gyűjteményetekhez. 

Csapjatok le rá!
Újabb Régebbi