A Starfield elveszítette Steam-játékosainak 97%-át

Mióta megjelent a Bethesda nagyon-nagyon régóta várt űr sci-fi-RPG-je, a Starfield, azóta több, mint 300 000 Steam játékost veszített el. Napról-napra több százan hagyják ott a játékot, talán érthető okokból.

A Starfield készítői azt ígérték, hogy a Bethesda következő nagy dobása lesz, hasonló szinten a The Elder Scrolls V: Skyrim-mal. De a megjelenés óta meglehetősen vegyes fogadtatásban részesült, és mióta játszható az öt hónap alatt több, mint 97%-át elvesztette Steam-játékosainak.

Hivatalos launch-kor a Starfield nem volt az a csillagos siker, amit a Bethesda és a Microsoft valószínűleg remélt. Ez az űralapú akció RPG talán a Bethesda legnagyobb indulása volt, de kevesebb mint hat hónappal később már 97%-át elveszítette Steam-játékosainak. A kezdeti 330 273 egyidejű Steam-játékos után a Starfield most már alig 9 000/10 000 alatt van. Ezzel szemben jelenleg több, mint 25 000 Steam-játékos játszik a The Elder Scrolls V: Skyrim-mal, amely egy 10 éves játék.

A játék értékelései jelenleg vegyesek, ami egy lépéssel előrébb tart a korábbi "többnyire negatív" véleményhez képest. És a Steam adatok nem számolnak azokkal, akik Xbox áruházon vásárolták meg vagy a Game Pass-on játszanak vele. De még mindig nem túl jó kép a Bethesdáról, különösen akkor, ha figyelembe vesszük, hogy ezek a játékosok fizettek a játékért. Az, hogy ilyen kevesen játszanak vele sokat hozzá tett az is, hogy a Game Pass-on megjelenéskor azonnal elérhetővé tette a Microsoft a Starfieldet, valamint sokan panaszkodtak a játék fó sztori milyensége miatt, amely egyesek szerint csapnivaló volt.

Tesztünkben mi is kitértünk a sztori minősége kapcsán, viszont külön kiemeltük, hogy a frakcióküldetések és a melléktevékenységek legalább jobbak voltak, sőt, több ízben is sikerült minőségileg a kampány sztori fölé emelkedniük. Tesztünk itt olvasható.

A Bethesdának nagy tervei vannak a Starfielddel, hiszen minden hatodik héten egy új frissítés kiadását tervezik kiadni. Az utolsó Starfield frissítés több mint 100 javítást tartalmazott, bár nem sok plusz tartalommal. Újabb frissítések jönnek, köztük "új utazási módok", de jelenleg a Starfield modok végzik a nehéz munkát a fejlesztők helyett is.

A Starfield 1000+ bolygót kínál felfedezésre, olyan helyszínekkel, mint Új Atlantisz vagy Neon City, de a legnagyobb csorbát a halott bolygói akadályozzák, és azon kritikai vádak miatt, hogy a játék unalmas még csak hab a szartortán.

A Bethesdának még sok tennivalója van, ha azt akarja, hogy a Starfieldnek legalább olyan hosszú élettartama legyen, mint a Skyrimnak. Reméljük nem megy a feledés homályába a játék.

Újabb Régebbi