Levették a Steam-ről a Spec Ops The Linet, és soha többé nem lehet majd megvásárolni

A Yager  katonai lövöldözős játékát tegnap este levették a Steamről és más áruházakból is, ezért tegnap szinte égett a steam fórum.

A nagyra értékelt harmadik személyű katonai lövöldözős játék, a Spec Ops: The Line-t eltávolították a Steam és más digitális áruházak kínálatából is, és úgy tűnik, senki sem tudja, miért - még a játék tervezője és rendezője sem.

A Spec Ops: The Line még 2012-ben jelent meg. Nem fogyott különösebben túl jól, de tartalmilag és mondanivalóban egy tisztességes harmadik személyű katonai lövöldözős játék volt, amely sajnos olyan játék megjelenések közé esett be, mint a Modern Warfare 3 és a Black Ops 2 és még sorolhatnánk a nagy blockbuster címeket. A remek története miatt még ma is beszélünk róla. Ez egy "Heart of Darkness" stílusú út a pokolba szituációs akciójáték, amely fejest ugrik a háború borzalmaiba és a katonák és civilek számára okozott traumákba, olyan pillanatokkal (különösen az egyik), amelyek mellett a nagyon híres Modern Warfare 2 "No Russian" küldetése már-már kuriózumnak tűnik.

A Spec Ops fejlesztési tervezőjét és rendezőjét, Cory Davidet meglepetésként érte az eltávolítás:

"Semmi értelme - különösen azért, mert a SpecOps TheLine-ban ábrázolt témák most sokkal aktuálisabbak, mint valaha" - tweetelte Davis. "Miért történt ez?"

A Spec Ops: The Line eltávolításának oka kezdetben nem derült ki, de sokan azt találgatták, hogy a lejáró licencek voltak a lúdasok, de szerencsére az EULA kimondja, hogy aki már megvásárolta a játékot annak idején, az továbbra is nyugodtan játszhat a Spec Ops-szal. A Spec Ops soundtrackjében elég sok licencelt zene található olyan előadóktól, mint Jimi Hendrix, Deep Purple, Martha and the Vandellas és Björk, de még a Bad Boys filmek dala is hallható a játékban.

A PC Gamerhez eljuttatott nyilatkozatban a 2K Games képviselője elmondta, hogy "a Spec Ops: The Line többé nem lesz elérhető az online áruházakban, mivel több, a játékhoz kapcsolódó partneri licenc lejárt".

"Azok a játékosok, akik már megvásárolták a játékot, továbbra is letölthetik és zavartalanul játszhatnak vele" - mondta a képviselő. "A 2K szeretne köszönetet mondani a játékos közösségnek, akik támogatták a videojátékot, és örömmel várjuk, hogy az év folyamán és azon túl is további ajánlatokat hozhassunk a kiadónktól."

A képviselő hozzátette, hogy a játék továbbra is elérhető marad néhány más áruházban, mivel a törlési folyamatok eltérnek.

Nem annyira szokatlan, hogy a játékokat kiveszik az online digitális értékesítésből, amikor a tartalmi licencek lejárnak. Valószínűleg a zene a leggyakoribb ok, de bármilyen licencelt tartalom - autók, archív felvételek, a távoli jövő komor sötétsége - vezethet az értékesítés leállításához egy bizonyos idő elteltével. Amikor ez megtörténik, a kiadóknak választási lehetőségük van: Megújítják a licencet, eltávolítják a jogsértő tartalmat, vagy teljesen leállítják az egészet.

Bármennyire is utálom, nem teljesen meglepő, hogy a 2K ebben az esetben az utóbbi lehetőséget választotta: A Spec Ops: The Line a hírneve és fontossága ellenére 12 éves alkotás, és még a csúcsidőszakában sem volt éppen nagy sláger. Talán egy nap megkapjuk a remaster-t, amit néhány rajongó remélt, de egyelőre, ha szeretnénk, jobb, ha a Humble vagy a GOG (ahol jelenleg 80%-os kedvezménnyel kapható) segítségével vásároljuk meg, mielőtt ezekből az üzletekből is kivonnák.

Siessetek, mert a játék egy zseniális alkotás a maga nemében.

Újabb Régebbi