Egyre sikeresebb az Enshrouded, már túl az egy millión

Sajnos, az Enshrouded egy nagyon nehéz időszakban jelent meg, pont akkor, amikor a szintén népszerű Palworld éppen a minőségi pályája csúcsán van és tündököl jelenleg is. Szóval,  a Keen Games a múlt héten adta ki a Steam Early Access keretein belül az Enshrouded című kooperatív, túlélő akció-RPG-jét. Négy nap alatt, több mint egymillió darabot sikerült eladni ebből a nagyszerű és korszerű új túlélőjátékból.

Az Enshrouded támogatja a szóló és a kooperatív módot is, amelynél egy-egy játékmenet akár 16 játékost is támogathat. A játékosok egy hatalmas világba merészkedhetnek, brutális hadurakat győzhetnek le, nagy csarnokokat építhetnek és kovácsolhatják a saját útjukat.

A játékban a Minecrafthoz hasonló voxel-alapú építési mechanika található. Ennek a rendszernek köszönhetően a játékosok epikus léptékű, nagyszabású építészeti alkotásokat hozhatnak létre, amelyeket az anyagok és bútorok hatalmas választékával testre szabhatnak. Redditen már láttunk egy kiépülő hobbit falut is :)

Ami itt is érdekes, hogy az Enshrouded saját, egyedi motort használ, amit Holistic Engine-nek hívnak. 

Az Early Access buildje tartalmazza az összes alapvető játékelemet. Az Early Access fázis alatt a csapat tervezi a játékmenet javítását és új funkciók hozzáadását. Emellett megpróbálják majd jelentősen kibővíteni a világot.

A jelek szerint a játék a régebbi PC-s rendszereken is jól skálázható. A játék futtatásához a PC-s játékosoknak legalább egy Intel Core i5-6400 vagy AMD Ryzen 5 1500X processzorra lesz szükségük 16 GB RAM-mal és egy NVIDIA GeForce GTX 1060 vagy AMD Radeon RX 580 processzorral. A Keen Games egy Intel i7-8700 vagy egy AMD Ryzen 7 2700X-et ajánl 16 GB RAM-mal és egy NVIDIA RTX 2070 Super vagy egy AMD Radeon RX 6700 XT-vel.

Régebbi videokártya tulajdonosoknak meg külön jó hír, hogy van FSR upscale támogatás az Enshroueded-hez.

Újabb Régebbi