Végre PC-re is megjelenik a Final Fantasy 16

Naoko végre hivatalosan is megerősítette Twitteren keresztül, hogy a Square Enix elkezdte a Final Fantasy XVI PC-s verziójának fejlesztését. Egyelőre nincs hivatalosan megerősített megjelenési dátum, megjelenési ütemtervek sem vagy platformok pontosabb megnevezéssel, de remélik még 2023 vége előtt többet is elárulhatnak a PC portról..

Úgy tűnik, hogy az exkluzivitási szerződésük rendelkezései miatt a Square-nek eddig hallgatnia kellett erről a PC-s portról. Ez nem túl jó hír a Sony számára, de kétségtelenül mindenki jól jár majd. A Final Fantasy XVI egyszerre az egyik legjobban fogyó cím a PlayStation 5-ön.

Naoko megerősítette, hogy a Final Fantasy csapata odafigyelt a játékosoktól kapott visszajelzésekre. Az egyik nagy kérés, amit kaptak, hogy sokkal részletesebb körülmények között megismerjék annak a sok NPC-nek a történetét, akikkel Clive és társai összefutnak a játékban.

A visszajelzésekre reagálva a Square Enix most két DLC csomagon dolgozik a Final Fantasy XVI-hoz. Naoko egyelőre nem sokat mondhatott erről a DLC-ről. De lényegében annyit elárulhatott, hogy ezek a DLC-k eleget tesznek majd azoknak a rajongói kéréseknek, hogy több történettel móddal vonják be a játékosokat, amelyekben a vitatott és emlegetett  mellékszereplők szerepelnének. Az előzetes infók alapján mindenképpen úgy hangzik az egész teória, hogy endgame tartalom lesz.

Naokóék kiadtak egy új ingyenes frissítést, ami a szükséges hibajavításokon és fejlesztéseken kívül új testre szabhatósági lehetőségeket is tartalmaz.

Az egyik testre szabhatósági lehetőség Clive fegyvereit érinti. Mostantól bekapcsolható egy olyan opció, amellyel Clive egy fegyvert bármelyik másik fegyver kinézetét ráteheti. A fegyver továbbra is megtartja a tulajdonságait, így a hatás teljesen kozmetikai jellegű, nincs semmilyen sebzés buff a skineken.

A másik, szintén kozmetikai lehetőség az ilyen típusú Final Fantasy-rajongók számára, amitől akár a fára is felmászhatnak örömükben: Clive, Hill, Torgal, Ambrosia és Joshua új alternatív öltözéket kaptak. Lehetőséget kapunk arra is, hogy bármikor váltogathassunk az alternatív öltözékek és az eredeti ruhák között.


Újabb Régebbi