Phil Spencer mondott valamit a Kojima Productions Xbox-exklúziv projektről

A Kojima Productionsnál készülő Xbox-játéknak még mindig nincs címe. Kojima a 2022-es Xbox és Bethesda Games Showcase-en leplezte le a projektet. Úgy jellemezte, mint egy soha nem látott koncepciót, amely a Microsoft legmodernebb felhőtechnológiáját használja. 

A játékkal kapcsolatos részletek szűkszavúak maradtak, de később célzásokat csiripelt el, hogy a játék főszereplője Elle Fanning, valamint a Kojima állandó vendégszereplője, Margaret Qualley lesz. Ezek a célzások magától a Kojima Productions-től érkeztek, és bármennyire is homályosak voltak, legalább tudjuk, hogy jogosak.

Olyan pletykák is felröppentek, hogy a Kojima-játék egy Overdose nevű horror témájú játék lesz, de az erről szóló állítólagos kiszivárogtatásokat sem a Microsoft, sem a Kojima Productions nem erősítette meg, de nem is cáfolta.

Phil Spencer újabb nyilatkozatott tett a projekt kapcsán. Phil a jelek szerint nemrégiben maga is ellátogatott a Kojima Productionshoz, hogy kapcsolatba lépjen a stúdióval és ellenőrizze, hogyan haladnak a munkálatok.

Phil elmondta, hogy a leendő titokzatos videojáték már fejlesztés alatt áll, valamint a stúdiónak pedig nagyon sok időre és önállóságra van szükség. Az előrehaladás jól halad, így szeretné, ha a közönség egyelőre megelégedne az új információk hiányával.

Persze, amikor a Bethesda hasonlóan hallgatott a Starfieldről, a rajongók valamivel fegyelmezettebben fogadták az infókat. 

A Kojima Productions azonban sokkal kiszámíthatatlanabb. Mint tudjuk, Hideo Kojima több évtizedes veterán fejlesztőnek számít a szakmában és majdnem olyan régóta van az iparban, mint Shigeru Miyamoto vagy Nolan Bushnell. Még akkor sem tudták a rajongók, hogy mire számíthatnak tőle, amikor még csak egy franchise alatt készített játékokat, nevezetesen a Metal Geart. A Metal Gear Solid 2 köztudottan szándékosan úgy készült, hogy a rajongók elvárásait óriási mértékben megdöntse, és a franchise egymást követő játékai is így vannak ezzel.

A tavalyi kiszivárogtatást soha nem sikerült sem cáfolni, sem megerősíteni, nem igazán bízhatunk benne, hogy valódi kiszivárogtatásról van szó. Az Xbox Kojima-játékot továbbra is teljesen rejtélyesen és titkosan kell kezelnünk. Phil által elmondottak alapján a következő években sem fogunk többet megtudni a játékról.

Az egyetlen támpontunk igazából csak annyi, hogy a játék valamilyen módon a felhőtechnológiát fogja használni. De még így sem lehet csak találgatni, hogy egy élőszereplős játékról van szó, mert Kojima leírása szerint ez egy soha nem látott koncepció. Vagy pedig egy felhő alapú technológián lévő streaming lehetőségről van szó? Nem tudjuk.

A rejtélyes infók persze nem fogja megakadályozni a rajongókat abban, hogy lelkesedjenek érte. Biztosan mindenki nagyon figyeli majd ezt a projektet, hátha legközelebb a Microsoft és Kojima is meg tud osztani valamit még ebben az évben.

Újabb Régebbi