Far Cry 7 történet részletet közöltek

A Far Cry franchise egy nagy IP a Ubisoft számára, és már több részt is láthattunk a videojátékos piacon. Minden egyes rész a világ különböző részeire vitte el a játékosokat, új karakterekkel és antagonista erőkkel megfűszerezve a történetet. A Far Cry 6 után azonban a sötétben tapogatóztunk, hogy mire számíthattunk a Far Cry 7 esetében. Egy új jelentés bukkant fel a neten, amely leleplezi a közelgő játék történetének néhány részletét. Mivel ez nem hivatalos nyilatkozat a Ubisoft részéről, ezért egyelőre csak pletykának kell tekintenünk ezt az információt. Habár annak ellenére, hogy az IG oldal még nem igazán tévedett nagyot. 

A Far Cry 7 továbbra is egy nem lineáris, nyílt világú akciójáték lesz. A részletek egyelőre szűkszavúak, de a projekt időzített lesz, ami azt jelenti, hogy időben kell befejezni a kampányt, ami a jelek szerint 24 óra körüli valós idejű időre fog majd épülni. Összességében az alapfeltevés szerint a játékosok egy gazdag egyén bőrébe bújhatnak, akinek a családját elrabolta a Sons of Truth nevű csoport. Szétszórva az országban, kénytelenek leszünk megtalálni az egyes családtagjainkat és időben megmenteni őket. Kicsit ismerősen hangzik, hiszen a Dead Rising 2-ben volt egy ilyen feature, hogy az idő ellen kellett harcolnunk, és sokan éppen emiatt nem szerették a Capcom zombis játékát. De eltekintve a túlzó hasonlattól, nem kizárt, hogy az új Far Cry projekt egy remake rész lenne.

És ez még nem minden, úgy tűnik, hogy minden egyes család tag meghalhat a kaland során, és ennek következményei lehetnek a történetre nézve. Miközben az Igazság Fiaira vadászunk, az információszerzés is nehézségekbe ütközhet. Az elmondások szerint lesz egy kihallgatási mechanizmus ebben a részben, ahol egyes ellenségek részleteket árulhatnak el számunkra. 

Az Insider Gaming forrásai azt is állítják, hogy ez a cím megjelenése még jócskán odébb van. Jelenleg a tervezett megjelenés 2025 őszére van kitűzve. Tehát lehet, hogy még várnunk kell egy darabig, mire bármi hivatalosat kapunk a Ubisoft részéről a következő rész, a Far Cry 7 / Far Cry remake/reboot kapcsán. Azonban, ahogy az Insider Gaming is beszámolt róla, a legutóbbi nagy leleplezésük sem volt fényes a Ubisoft részéről. Ahelyett, hogy valamilyen nagy leleplezéssel közölték volna, hogy a The Division 3 fejlesztés alatt áll, inkább egy kis blogbejegyzésben említették meg. Így egyelőre nem tudni, hogy a Ubisoft hogyan tervezi bejelenteni a Far Cry 7-et, vagy mikor tesznek említést arról, hogy a franchise-nak van e még jövője.

Újabb Régebbi