Forza Motorsport - Ingyenesen fognak érkezni a további tartalmak

Az autóversenyzés szerelmesei izgatottan várják a Forza Motorsportot, amelynek megjelenési dátuma már csak néhány hétre van. Belegondolva, mintegy 6 év szünetet jelent az előző cím óta, azóta nem tudtak az Xbox és PC tulajok Forza Motorsporttal játszani. Az új rész rengeteg fejlesztést ígér, többek között összetettebb és dinamikus fizikát, ütőképesebb mesterséges intelligenciát, illetve RPG-szerű fejlődési rendszert is.

Az egyik lényeges változás azonban nem csak a játékmenetet érinti, hanem azt is, ahogyan a megjelenés utáni tartalmak majd zökkenőmentesen beépülnek a játék karriermódjába.

Chris Esaki, a Forza Motorsport kreatív igazgatója beszélt erről a szemléletváltásról. Hangsúlyozta, hogy az új tartalmak nem egyszerűen csak csomó autót dobnak be a játékba kitűzött célok nélkül. Ehelyett a fejlesztőcsapat most már rendelkezik olyan technológiai alapokkal ahhoz, hogy az új tartalmakat gyorsan integrálják a játék különböző aspektusaiba, kampánymódjaiba, vagy challanging kihívó heti meccsekbe. Amikor egy új autó vagy pálya megjelenik, azonnal megtalálja a helyét a karriermód eseményeiben, vagy pedig egy teljesen új eseményt hoznak létre hozzá. Ez a megközelítés biztosítja, hogy minden egyes újdonság frissnek és értelmesnek tűnjön, és idővel javítsa a játék általános élményét és szavatosságát.

Esaki nem győzte kiemelni ennek a megközelítésnek a dinamikus jellegét. A játékosok számára az FM a kezdeti megjelenés után jelentősen tovább fog fejlődni. Amit a játékosok az első napon tapasztalnak, az jelentősen különbözni fog attól, amivel 30, 60 vagy akár 365 nappal később találkoznak. Ez a folyamatos fejlődés célja, hogy az utazás során végig fenntartsák az újdonság és az izgalom érzését. Az új autók és versenypályákkal mindig lesznek érdemi kihívások, amelyek nagyban fenn tartsák majd a hosszabb érdeklődést a Forza rajongóknak.

A megjelenés utáni tartalom különböző dolgokat foglal magában, különös hangsúlyt fektetve az új pályákra. A Yas Marina pálya például novemberben debütál, majd decemberben egy megnem nevezett DLC újdonsággal bővül. Tavasszal pedig az ikonikus Nürburgring Nordschleife pálya fog következni.

A Forza Motorsport közösségének összetartása érdekében, különösen a többjátékos módban, a fejlesztő stúdió elkötelezte magát amellett, hogy a közeljövőben ingyenes frissítésként biztosítja majd az érkező pályákat. Ez a remek DLC politika kiváló példája annak, hogy biztosítsa minden játékos élményfaktorát az új tartalmak megjelenésével, anélkül, hogy a közösségen belül megosztottságot okoznának.

Újabb Régebbi