Jim Ryan, a Sony PlayStation vezérigazgatója lemond pozíciójáról

A Sony Interactive Entertainment vezérigazgatója és elnöke, Jim Ryan lemond posztjáról, erősítette meg a vállalat.

A Sony Interactive Entertainment (SIE) ma bejelentette, hogy Jim Ryan, a SIE elnöke és vezérigazgatója úgy döntött, hogy 2024 márciusában, a PlayStation üzletágban eltöltött közel harminc év után visszavonul - áll a Sony szerdai sajtóközleményében.

Az átmeneti helyzetben, a Sony Group Corporation elnöke, COO és pénzügyi igazgatója, Hiroki Totoki 2023 októberétől átveszi a SIE elnöki szerepét. Totoki urat 2024. április 1-jei hatállyal a SIE ideiglenes vezérigazgatójává nevezik ki, míg ő a Sony Group Corporation-nél betöltött jelenlegi szerepét tovább folytathatja.

Totoki úr szorosan együtt fog működni a Sony Group Corporation elnök-vezérigazgatójával, Kenichiro Yoshidával és a SIE vezetőségével, hogy segítsen meghatározni a PlayStation jövőjének következő fejezetét, beleértve a SIE vezérigazgatói posztjának valódi utódlását is.

Saját nyilatkozatában Jim Ryan arra hivatkozott, hogy nehézségekbe ütközik az európai otthoni élet és az észak-amerikai munkahelyi kötelezettségek összeegyeztetése.

30 év után úgy döntöttem, hogy 2024 márciusában visszavonulok a SIE-től" - mondta. "Élveztem a lehetőséget, hogy egy olyan munkát végezhetek, amelyet szeretek egy nagyon különleges vállalatnál, ahol nagyszerű emberekkel és hihetetlen partnerekkel dolgozhatok együtt. De egyre nehezebben tudtam összeegyeztetni az európai életet és az észak-amerikai munkát.

Továbbá hozzátette:

Azzal a kiváltsággal távozom, hogy olyan termékeken dolgozhattam, amelyek világszerte milliók életét érintették meg; a PlayStation mindig az életem része lesz, és a SIE jövőjét illetően még optimistább vagyok, mint valaha. Szeretném megköszönni Yoshida-sannak, hogy ennyi bizalmat helyezett belém, és hihetetlenül érzékeny és támogató vezető volt."

A Sony csoport vezérigazgatója, Kenichiro Yoshida így nyilatkozott: "Jim Ryan inspiráló vezető volt az egész nálunk töltött idő alatt, de soha nem volt ilyen inspirálóbb, mint amikor a PlayStation 5 bevezetését felügyelte a globális COVID-járvány közepette. Az egész SIE-csapat által elért rendkívüli eredményre folyamatosan építettünk, és a PlayStation 5 jó úton halad afelé, hogy a SIE eddigi legsikeresebb konzolja legyen.

"Mérhetetlenül hálás vagyok Jimnek minden elért eredményéért. Tiszteletben tartva Jim döntését, hogy befejezi hosszú karrierjét a Sony-nál, fontos döntés előtt állok az utódlásával kapcsolatban, tekintettel a játék- és hálózati szolgáltatások üzletág jelentőségére.

A SIE leendő ideiglenes vezérigazgatója, Hiroki Totoki hozzátette: 

"Szeretném kifejezni Jim Ryannek szívből jövő hálámat a Sony-nál eltöltött 30 éves karrierje során elért kiemelkedő eredményeiért és hozzájárulásáért, beleértve a PlayStation 5 bevezetésének nagy sikerét.

A SIE által irányított PlayStation üzletág a Sony Group teljes üzleti portfóliójának lényeges részét képezi. Szorosan együtt fogok dolgozni Jimmel és a felsővezetői csapattal a folyamatos siker és a további növekedés biztosítása érdekében. Alig várom továbbá, hogy a SIE-nél és üzleti partnereinél dolgozókkal együtt megteremthessük a PlayStation és a játékipar izgalmas jövőjét.

Ryan 2019 óta felügyelte a PlayStation üzletágat, beleértve a PlayStation 5 kiadását is.

Újabb Régebbi