Ezért nem jelent meg 2022-ben a Starfield

Mindannyian tudunk olyan videojáték címekre gondolni az elmúlt egy-két év megjelenéseiből, amelyek súlyos hibáktól és bugoktól szenvedtek, mert épp elsiették a gyorsabb vagy megtervezett kiadás érdekében ahelyett, hogy inkább több időt töltöttek volna a videojáték minőségbiztosítással. Az olyan nagyobb címeknél, mint a Starfield, a QA folyamat még intenzívebb volt, mert a fejlesztőknek több dologgal kellett foglalkozniuk egyszerre: a karakterek, a világok, a belső terek és csillaghajók tekintetében is.

Todd Howardot arról kérdezték, hogy milyen volt a Starfield hibatesztelése. Válaszában Todd megjegyezte, hogy a játék tavaly év végére készült el. A fenn maradó extra időt arra fordították, hogy a szeptemberi premier megjelenés előtt minél több hibát kijavítsanak:

"Egész évben teszteltük a játékot. Folyamatosan játszottunk vele, finomítottuk és javítottuk".

Ez elsőre talán egy kicsit túlzásnak hangozhat, de ne feledjük, hogy a játékosok több ezer világot látogathatnak meg ebben a nagyszerű űr-eposz játékban. Ezek közül sok csak akkor található meg, ha a játékosok szándékosan felfedezik az univerzum egy részét, csillagrendszerről csillagrendszerre utazva, vagyis gyorsugorva. A játékosok összes testre szabható lehetőség is kihívást jelentettek: a kinézetük, a ruházatuk, a fegyvereik, a legénység tagjai és még sok minden más között. Elég egy nagy hiba, és máris tönkremegy az egész játékélményünk.

Persze ez nem azt jelenti, hogy a Starfield makulátlan lenne, hiszen egy ekkora méretű játékban sosem lehet minden hibát előre meglátni, és rengeteg játékos észlel a mai napig is bugos problémákat a címmel kapcsolatban, különösen PC-n. Azonban a korábbi kiadásokhoz képest ez nem tűnik olyan rossz eredménynek, hiszen az legutóbbi játékuk megjelenés idején sokkal több hibákat szenvedtek el, és így a játékosok is valamilyen szinten érintve voltak, többek között a Skyrim és a Fallout játékokkal. 

A Bethesda a közel jövő során a következő címeiknél mindig oda fog figyelni a hiba és bugirtásokra, így a játékosok a Starfield mintájára egy meglehetősen bugmentesebb verziót kaphatnak majd kézhez, amikor is megjelenik az The Elders Scrolls 6 vagy az Indiana Jones.

Újabb Régebbi