CS 2. Megjelent a Valve nagysikerű lövölde játékának a folytatása, azonnal minden játékot letarolt a Steamen

A Valve szép csendben hivatalosan is kiadta a Counter-Strike 2 című videojátékot, amely a steam platform örökös toplistás játéka is lesz egyben - nagyon sokáig.

Mindenki meglepetésére, maga a játék a Counter Strike: Global Offensive ingyenes frissítéseként debütált a Steamen. A játék tehát a Counter-Strike Global Offensive utódjaként érkezett, amely lehetővé tette a játékosok számára, hogy átvegyék a régebbi játékmeccsük alapján származó készleteiket.

Az ingyenesen játszható cím, amelyet a Valve "a Counter-Strike történetének legnagyobb technikai előre lépéseként" emleget, már korábban is elérhető volt néhány Counter-Strike: Global Offensive játékosok számára a március óta tartó korlátozott technikai teszt keretében.

A Valve az év elején bejelentette, hogy a játék letisztultabb, világosabb és jobb kinézetű lesz. "A Counter-Strike 2 pályái frissítéseket és felújításokat kapnak, amelyek az összes az új Source 2 grafikus motort és renderelési funkciót használják ki". - áll a sajtóközleményben.

Azt is megemlítették, hogy a tick rate többé nem számít a mozgás, a lövés vagy a dobás esetében.

"A szubtick frissítések a Counter-Strike 2 szívét képezik" - áll a közleményben. "Korábban a szerver csak diszkrét időintervallumokban (úgynevezett tick-ekben) értékelte ki a játék világának felépítését. A Counter-Strike 2 sub-tick frissítési architektúrájának köszönhetően a szerverek pontosan tudják majd, hogy mikor kezdődik a mozgás,  és mikor adnak le egy lövést vagy mikor dobnak el egy gránátot. Sokkal pontosabb és precízebb mechanizmus fogja jellemezni a lövölde játékot.

"Ennek eredményeképpen a tick-számtól függetlenül a mozgásod és a lövésed egyformán reagál, és a gránátjaid mindig ugyanúgy landolnak."

A Valve szerint a füstgránátok mostantól dinamikus és volumetrikus objektumoknak tűnnek, amelyek kölcsönhatásba lépnek a környezettel, majd pedig reagálnak a világításra, a lövésekre és a robbanásokra. Az ebből eredő látvány garantált lesz a fps rajongóinak.

Emellett frissítették a játék hang rendszerét is: "A Counter-Strike 2 hangjait átdolgoztuk, hogy jobban tükrözzék a fizikai környezetet, jobban elkülönüljenek, és több játékállapotot fejezzenek ki" - tették hozzá. 

A Counter-Strike: Global Offensive áprilisban - a Counter-Strike 2 bejelentése utáni hónapban - érte el minden idők legmagasabb egyidejű játékosszámát Steamen: 1 818 773-at.

A cikk írásának pillanatában ez a szám: 1millió 265ezer feletti. A mai este folyamán ez a játékos szám akár felmehet 2 millióra is, de meglátjuk mit hoz a közeljövő.

Újabb Régebbi