Dying Light 2 - mikrotranzakciós boltot vezettek be, máris ingyen hozzánk vágtak 500 DL pontot

A Dying Light 2 Stay Human-ban hozzáadtak egy beépített áruházat, ahol "DL pontokat" vásárolhatunk, hogy később skin csomagokra válthassuk be őket. A játékosok nem örülnek, és a cég új tulajdonosának, a kínai Tencentnek a befolyását látják benne.

A skinek vásárlása egy Techland játékban persze nem újdonság, de eddig ez a "szokásos" módon történt - valódi pénzzel és egy bizonyos árat fizetve lehetett vásárolni kiegészítőket. Ez a lehetőség részben változatlan marad, de nem tudni, hogy meddig.

A lengyel stúdió ugyanis halad a korral és bevezetett más játékokból, például a Diablo 4-ből jól ismert megközelítést. 500, 1100, 2300, 3600 és 6500-as csomagokban vásárolhatunk pontokat. Minél többet veszünk,  értelemszerűen annál nagyobb lesz a bónusz.

A skinek árait úgy alakították ki, hogy további költekezésre ösztönözzenek minket. Például a Nightrunner Bundle 450 pont kiadásba kerül, így az 500 pontos csomag megvásárlása után 50 pontunk marad még, és kár lenne kárba veszni, ezért talán jobb, ha többet vásárolunk hozzá.

A megjelent skinek többsége továbbra is megvásárolható marad a hagyományos formában is (kivéve a PlayStationt), így ugyanezt a Nightrunner Bundle-t a Steamen is meg lehet majd vásárolni, 22,99 fontért. A jelek szerint ez csak átmeneti helyzet, mivel "a DL-pontok bevezetésének egyik célja, hogy fokozatosan minden csomagot a játékon belüli boltba helyezzenek át, hogy csökkentsék a különböző platformok boltjainak kezelésével töltött időt.

"Van néhány kivétel. Például a DLC-ket és a fejlesztéseket nem lehet DL-pontokkal megvásárolni, de skincsomagokat igen. A megjelenés napján 500 DL pontot kaptok ingyen, hogy kipróbáljátok őket. Az ingyenes DL-pontokat 2023. október 7-ig gyűjthetők be.

Mint sejthető volt, a játékosok nem örülnek. "A Tencenten keresztül történő vásárlás nagyon gyorsan életbe lép". - kommentálja a Twitteren egy bizonyos 'SynthPotato'. 

A házon belüli boltnak a fejlesztők szempontjából is elég sok előnye van. Ezeknek nem kell bajlódniuk a különböző boltokban található számtalan DLC csomagok kezelésével, hanem csak a beépített boltba kell azokat felvenniük. Ez kevesebb munkát jelent, de kevesebb jutalékot is kell megosztaniuk.

"A DL-pontok lehetővé teszik, hogy könnyedén megvásárolhassuk a csomagokat anélkül, hogy elhagynánk a játékot. Ráadásul nekünk is megkönnyítik a dolgunkat, mert velük nem kell majd sok különböző külső boltba csomagokat felvennünk. Hogy még vonzóbbá tegyük ezt az ajánlatot, a DL-pontokkal történő vásárláskor a legtöbb csomagra kedvezőbb árakat kínálunk majd." - mondta a Techland.

Újabb Régebbi