Megjelenési dátumot kapott a Star Trek Infinite

A Paradox Interactive bejelentette, hogy a Star Trek: Infinite október 12-én debütál, kizárólag PC-n. A projekt a Stellaris bővített változatára hasonlít, ha a hasonlítási alapot vesszük.

A legfrissebb trailer is ezt a bejelentést látszik megerősíteni, ami persze semmi rosszat nem jelent - tekintve az említett stratégia minőségét. Az alacsonyabb ár szintén ésszerűnek tűnik. Létezik egy Deluxe Edition is, amely számos digitális extrát tartalmaz.

A Star Trek: Infinite jóval a The Next Generation előtt játszódik, és a játékosok a négy frakció egyikének vezetőjének szerepébe bújhatnak: Klingonok, Bolygók Egyesült Föderációja, Romulánok vagy Kardassziaiak. 

Mindegyik frakciónak megvannak a maga különleges tulajdonságai, egységei vagy feladatai.

A kezelőfelület megtévesztően sokunkat emlékeztethet a Stellarisra: van diplomácia, fejlett kémkedési lehetőségek, civilizációs hagyományokat módosíthatunk, bolygókat menedzselhetünk és - természetesen - katonáskodhatunk és háborúzhatunk, ha úgy tartja kedvünk.

A Paradox Interactive házon belül fejleszti a "nagy" stratégiákat, de a Star Trek: Infinite a Nimble Giant Entertainment munkája is lesz egyven, akiknek stratégiai munkásságához tartozik a Master of Orion: Conquer the Stars, amely 2016-ban meglehetősen klassz fogadtatásban részesült. A stúdió legutóbbi kísérletei a Quantum League és a Rocket Arena online lövöldözős játékokkal immáron kevésbé voltak sikeresek.

Újabb Régebbi