Bízzunk továbbra is a Bethesdaban a Fallout 76 után?

A Bethesda szerint mostantól megbízhatunk bennük...

A Starfield dizájnigazgatója, Emil Pagliarulo úgy véli, hogy a Bethesdának sikerült visszaszereznie a játékosok bizalmát a Fallout 76 meglehetősen durva megjelenése után.

Nem titok, hogy a Fallout 76 a megjelenéskor egy kisebb katasztrófa volt a videojátékos közösségben. A kritikai pontszámok mindenhol hihetetlenül rosszak voltak, és eltartott egy darabig, amíg a játékot kipofozták számos frissítésekkel. 

Éppen emiatt érthető, ha voltak olyan játékosok, akik nem éppen bíztak a Bethesdában a különböző játékok megjelenést követően, még akkor is, ha a fejlesztő számára újdonság volt a multiplayer cím. Pagliarulo szerint azonban a csapat munkája elég volt ahhoz, hogy visszaadja a játékosok bizalmát a Bethesdában, még ha a játék nem is tökéletes.

A Starfieldről szólva Pagliarulo a következőket írta Twitter-fiókján: 

"A célunk a kezdetektől fogva az volt, hogy egy vadonatúj univerzumot hozzunk létre, amelyben a játékosaink (régiek és újak!) elveszhetnek. Megerőltetni magunkat, hogy annyi tartalmat és remélhetőleg örömet nyújtsunk, amennyire emberileg képesek voltunk. Sikerült? Hát, pokolian biztos, hogy megpróbáltuk".

"Amikor a 76 rosszul indult, türelmet kértünk tőletek. Volt mit tanulnunk. Ti pedig támogattatok minket, ahogy mi is támogattuk azt a játékot, és olyan élményt nyújtottunk, amilyet akartatok és megérdemeltetek. Ez a bizalom egyértelműen át ragadt a Starfieldre is, és arra késztetett minket, hogy még keményebben dolgozzunk."

Többnyire úgy tűnik, hogy a Starfield eléggé jól elnyerte a rajongók és a kritikusok tetszését, így lehetséges, hogy Pagliarulónak igaza van abban, amit mondott. Az azonban, hogy egyáltalán ennyi Bethesda-rajongó játszott-e a játékkal, már egy másik kérdés. A játéknak 2021-ben, három évvel a megjelenés után körülbelül 11 millió játékosa volt, míg a Fallout 4-ből az első napon 12 millió példányt adtak el.

Újabb Régebbi