Diablo 4 - évente legalább egy kiegészítőt tervez a Blizzard

A Blizzard a Diablo 3-hoz képest sokkal gyorsabb ütemben tervezi az új expanziók megjelenését a Diablo 4-hez. Ezáltal egy meglehetősen jól ápolt videojátékkal lesz dolgunk, legalábbis ami az endgame tartalmakat illeti.

Úgy tűnik, hogy a Diablo 4 játékosainak nem kell túl sokat várniuk az első nagy bővítményre, a Blizzard ugyanis egy bizonyos megjelenési ütemtervvel állt elő a Diablo 4 kiegészítőinek kapcsán. Azt már most is tudjuk, hogy több Diablo 4.hez expanzió is készül, de a Blizzard most azt is elárulta, milyen gyakran számíthatunk új expanziók érkezésére.

A Diablo általános igazgatója, Rod Fergusson szerint a Blizzard célja, hogy minden évben kiadjon legalább egy expanziót.

"Ha a játék indítását és ezt az első szezont nézzük, akkor úgy tekintünk rá, hogy ez egy olyan alapot jelent, amire tovább építhetünk. Szóval, ahogy nézzük a negyedéves szezonjainkat, és az éves bővítményeinket, ezek azok a dolgok, amikre igazán koncentrálunk a live service kapcsán".

Eddig a fejlesztő negyedéves ütemtervet követ az évadok tekintetében. A közelgő Season of Blood október 17-én jelenik meg.

Bár a szezonok új tartalmat hoznak a játékba, de egy tipikus kiegészítőhöz képest minőségileg elhalványulnak. Ennek ellenére a Blizzard nem igazán árulta el, hogy mennyi tartalomra számíthatunk egy-egy expanziótól, hogy fizetősek lesznek-e, vagy ha igen, mennyibe fognak kerülni.

Nagyon ígéretes azonban ez a gyors kiadási ütem, hiszen a Diablo 3 csak egyetlen expanziót kapott, és évekig nem volt érdemi új tartalom.

"Ha visszatekintünk és rájövünk, hogy a D3 és a D4 között 11 év telt el, az olyan érzés, mintha nem feleltünk volna meg a játékosainknak, a közösségünknek és annak, amit megérdemeltek volna. Ez az, amit a D4-ben a szezonjainkkal és a bővítéseinkkel helyrehozunk".

Mostantól a második szezon kezdetéig a Diablo 4 még legalább egy patchet kap, ennek részletei hamarosan várhatóak.

Újabb Régebbi