A Starfield minden idők legnagyobb játékmegjelenése a Bethesda-nak - ám hivatalos eladási adatokról még nem számoltak be

A Starfield játéknak a szekere nyilvánvalóan jól megy, hiszen a jelek szerint ez a Bethesda minden idők legnagyobb játékbemutatója - launch óta.

Tegnap a Starfield hivatalos Twitter-fiókjában lehetett olvasni azt, hogy a jelek szerint már több, mint hatmillió játékost ért el a felfedezős űreposz. A X csirip szerint ezzel a Bethesda minden idők legnagyobb videojátékos dobása, ami lenyűgöző teljesítmény, tekintve, hogy a fejlesztő számára ez egy vadonatúj IP. 

Érdekes megjegyezni, hogy a poszt kifejezetten a játékosok, és nem az eladások szemszögéből vizsgálta a dolgot. A Bethesda előző nagy dobása, a Fallout 4 a Game Pass előtti game világban jelent meg, így az eladási számok ott nagyobb mérőszámnak számítottak, mivel a játékot még nem lehetett bérelni a Game Pass előfizetésével. A Bethesda posztja a Starfield sikeréről nyilván nem említi, hogy hányan játszanak a Game Passon, így ki tudja, hogy valaha is megtudjuk-e, hogy valójában mennyit adtak el belőle.

Ez az eredmény az egyetlen, amit a Starfield a megjelenésével elért, hiszen az Xbox Games vezetője, Phil Spencer a játék megjelenésének napján arról számolt be, hogy a játék "minden platformon meghaladta az 1 millió egyidejű játékos számát", ami ismét lenyűgöző adat a Bethesda legújabb játékától (még ha nem is tudta egészen olyan statisztikákat összegyűjteni, mint a Baldur's Gate 3 a Steamen). A hétvége azonban még hátravan, így mindig megvan rá az esély, hogy megdöntsük ezt a számot, mivel még többen tudnak majd leülni és játszani a Starfielddel.

Nagyjából mindenhol jól szerepel a Starfield kritikailag. Saját értékelésünk 9-es osztályzatot adott a játéknak, amit elolvashattok hasábunkon.

Újabb Régebbi