Warframe: 1999 fejlesztéssel újragondolhatják a Digital Extremes klasszikus játékát. a Dark Sectort

A Warframe az egyik leghosszabb életű ingyenesen játszható videojáték a free to play piacon, mivel 2013-ban kezdte meg a debütálást. A játék legrégebbi rajongói közül néhányan talán még emlékeznek arra, hogy a Digital Extremes sci-fi kaland ambíciói még korábban, a Dark Sector eredeti koncepciójával kezdődtek: ez a játék kezdetben a Warframe sok alapvető tervezési elvét megtestesítette, hogy aztán végül egy fedezékalapú harmadik személyű lövöldözős játékká alakítsák át. Nos, a Dark Sector mindig is több mint néhány párhuzamot mutatott a tulajdonképpeni Warframe-mel, és ezeket a hasonlóságokat a Warframe új kontextusban vizsgálhatja meg, ugyanis jövőre érkezik a Warframe: 1999.

A Digital Extremes nemrég mutatta be a Warframe két közelgő bővítményének egyikét, ezek a Whispers in the Walls és a Warframe: 1999. Az 1999 valamikor 2024-ben fog megjelenni, és ami igazán figyelemre méltó benne, hogy úgy tűnik, messzire,  de nagyon messzire viszi a játékosokat a Naprendszer központi konfliktusától. Ehelyett látszólag egy alternatív 1999 évben fog játszódni a történet.

A Warframe 1999 főszereplője egy Arthur nevű titokzatos férfi, aki - valamilyen okból kifolyólag - az Excalibur bodysuitot viseli, egy régimódi harci pajzzsal és más, modernkori felszereléssel. A legnagyobb ellenfél egy techno-organikus járvány, amelynek lehet, hogy köze van az őrült tudós típushoz (Entrati), aki a trailer végén tűnik fel. A hasonlóságot a Dark Sector Hayden Tennójával lehetetlen figyelmen kívül hagyni.

Most már csak találgatni lehet, hogy a Digital Extremes valóban a Dark Sector újragondolására törekszik-e a Warframe saját történetének kontextusában, de mindenképpen úgy tűnik, hogy ez a cél. A régi Warframe-veteránoknak érdemes lesz nyitva tartaniuk a szemüket az 1999 expanzió kapcsán.

Újabb Régebbi