The Elder Scrolls 6 - Most már tényleg fejlesztés alatt áll, elhagyta a pre-produkciós státuszt

A The Elder Scrolls 6 valóban fejlesztés alatt áll, legalábbis ezt állítja a Bethesda Softworks alelnöke, Pete Hines, aki megerősítette, hogy a Skyrim folytatása és a várva várt RPG játék elhagyta a kezdeti koncepció fázist és a korai fejlesztési fázisba lépett. A Starfield megjelenése már majdnem a nyakunkon van, így máris egy teljesen új felfedezésre váró világra készülünk a Fallout, az TESO, az Oblivion atyaúristeneitől. De ha az intergalaktikus kaland nem a te stílusod, és inkább visszamennél Tamrielbe, akkor úgy tűnik, hogy a The Elder Scrolls 6 egyre közelebb és közelebb került a fejlesztéshez, ezért érdemes szinte minden héten felnézni a gaming média oldalakra, mert egyre valószínűbb, hogy fognak jönni az infók a játékról.

Todd Howard hivatalosan még 2018-ban jelentette be, és azóta több, mint öt év telt el az első gyér, semmitmondó trailer óta. Természetesen a Bethesda időközben eléggé elfoglalt volt, és bizonyítékként felhozható, hogy minden részletet lehetőelg spoiler mentesen elárult a Starfield-építményekről és a Starfield-városokról is. De ez nem jelenti azt, hogy az Elder Scrolls 6-ot és a Skyrim folytatását elhanyagolták volna. Ellenkezőleg, Pete Hines, a Bethesda Softworks alelnöke szerint a nyílt világú játék hivatalosan is fejlesztés alatt áll, most, hogy a Starfield már meglehetősen régóta aranylemezre került, ráadásul az elő-rendelők, és a Premium Edition tulajok már holnapután játszhatnak az év legjobban várt videojátékával.

Hines elmondta, hogy a Bethesda fejlesztői már elkötelezték magukat az Elder Scrolls 6 mellett, de ahogy az várható volt, jelenleg a Starfieldre is koncentrálniuk kell, főleg figyelembe véve a megjelenés utáni tartalmakra. "Igen, vannak emberek, akik a The Elder Scrolls 6-on dolgoznak" - mondja Hines - "de a stúdió erre [a Starfieldre] koncentrál. Minden stúdiónk arra összpontosított, hogy ezt a játékot a lehető legjobbá tegyük". - mondt a Hines.

Mindazonáltal Hines-t célzottan arról kérdezték meg, hogy az Elder Scrolls 6 még a korai koncepció fázisában van-e, vagy már ténylegesen fejlesztés alatt. 

"Fejlesztés alatt van, de még korai fejlesztési fázisban". - mondja Hines.

Az első trailer alapján úgy tűnik, hogy az Elder Scrolls 6 középpontjában Hammerfell lesz, a Vörös Gárda, a Redguard otthona. Alternatívaként ez lehet a bretonok otthona, High Rock-kal együtt. Lehet, hogy még eltart egy darabig, amíg ezt biztosan megtudjuk, de a Starfield valószínűleg elég nagy lesz ahhoz, hogy addig is lefoglaljuk magunkat, miközben várjuk a TES6 infókat. A megjelenés 2025 után várható, amit a videogamers csak tippelni remél, és reménykedünk abban nem kell majd annyit várnunk rá, mint a Starfieldre.

Újabb Régebbi