260 fejlesztő dolgozik az új Witcher játékon


Sok olyan fejlesztő van, akik kiérdemelték a játékosok és a kritikusok (teszterek) tiszteletét, és azon túl is, mert elkötelezetten nagyszerű játékokat készítenek. A CD Projekt Red egy ilyen cég, amíg egy bizonyos futurisztikus címet nem dobtak piacra a Cyberpunk 2077 képében. A játék megjelenéskor szinte minden gaming kategóriában borzalmas volt, ennek alapján a cég részvényei nagyot zuhantak, ahogy a játékosok beléjük vetett hitük is. A csapat annyira kétségbeesetten próbálta visszaszerezni a bizalmat, hogy visszatértek a "régi hűségükhöz", és bejelentették a The Witcher-franchise új darabját. Az új játék egy másik saga kezdetét jelenti majd, és a játékosok sok mindenre kíváncsiak ezzel kapcsolatban.

Az egyik legnagyobb dolog, amire kíváncsiak voltak, hogy mekkora csapatot fog a CD Projekt Red erre elkötelezni. Hiszen a bejelentés annyira alap volt, amennyire csak lehet, és azóta sem hallottunk semmi érdemlegeset. Azonban, ahogy a VGC megjegyezte, a CD Projekt Reddel folytatott eredménybeszélgetésen kiderült a válasz. Jelenleg körülbelül 260 ember dolgozik a címen, és hamarosan még többen is érkeznek:

"Július végén a megjelenés előtti fázison dolgozó Phantom Liberty csapat 300 emberből állt" - mondta Adam Kiciński vezérigazgató. "Ez kevesebb, mint 2022 végén, viszont még mindig ez a legnagyobb csapatunk. Ezzel szemben a Polaris csapata július végére közel 260 fejlesztőre nőtt. A Phantom Liberty megjelenése után a csapat nagy részét át fogjuk helyezni a Polarisba".

A "Polaris" a The Witcher cím kódneve, ha ez nem lenne egyértelmű, kedves olvasó. Ez azt jelzi, hogy a cég szinte mindent és mindenkit bedob a következő játékukba, hogy az úgy üssön, ahogyan azt tervezik. Másrészt a Cyberpunk 2077-en valószínűleg több százan dolgoztak a fejlesztés fő fázisában, és ennek nem lett meg az eredménye. Habár mára már a Cyperpunk 2077 PC-n tökéletesen játszható.

Mindezek ellenére a közelgő DLC az eddigiek ellensúlyozására hivatott, és a korai előzetesek és jelek arra utalnak, hogy ez lehet az, amire a játékosok a kezdetektől fogva vágytak a játékban. Ha ezt jó minőségben tudják véghez vinni, akkor minden megváltozhat, és a hype is nőni fog a szeretett saga visszatérése miatt is. Szóval most nagyon sok minden számítani fog, mikor a Phantom Liberty meg fog jelenni. 

Ami a The Witcher "4. részét" illeti, a játékhoz néhány részletet is csatoltak, például azt, hogy Unreal Engine-en fog majd futni, és ismét egy új kezdet lesz a franchise számára.
Újabb Régebbi