TT Isle Of Man: Ride on the Edge 3 - Teszt

 

Az Isle of Man Tourist Trophy minden idők egyik leghíresebb motoros versenye, de egyben az egyik legveszélyesebb is. Az 1907-es kezdete óta összesen 265 versenyző vesztette életét az edzéseken, a kvalifikációkon és magán a fő versenyen, nem is beszélve az évek során a nézőket érintő tragédiákról. A TT Isle of Man: Ride on the Edge 3-at játszva világosan látható, hogy miért történtek ezek a tragédiák: szűk kanyarok a sziget meredek és sziklás részein, mindeközben 200 km/h feletti sebességgel száguldunk az ismeretlen kimenetel felé.

A versenyt 1977-ben megfosztották világbajnoki státuszától a rengeteg haláleset miatt, most pedig azért vesznek részt a versenyzők, mert akarnak, nem pedig azért, mert ez a címszerzés része. Bármilyen magasak is ezek a kockázatok, az emberek továbbra is részt vesznek rajta. Legyen szó a verseny izgalmáról, a dicsekedésről vagy a sport iránti hamisítatlan szenvedélyről, a RaceWard teljes dicsőségében foglalta magában ezt a világhírű TT-t, amelyet a játékosok láthatnak. Attól a pillanattól kezdve, hogy szabadon engednek a szigeten, a veszélyek felbukkannak, és az adrenalin termelés a legmagasabb üzemmódba kapcsol.

A TT Isle of Man: Ride on the Edge 3 kezelhetősége kiváló, de a tanulási görbe elsajátítása időbe telik. Olyan érzés, mintha valami finomat és erőteljeset irányítanánk, és a nagy sebességek kezelése a hosszabb szakaszokon, éles kanyarokkal sűrű erdők és forgalmas utcák között nem egyszerű feladat. A motorok nagy súlyúak, és minden kanyar pontosságot és alapos átgondolást igényel, hogy ne okozzunk felesleges ütközést. Az animációk arról, amikor levágunk valamit, vagy rosszul számojuk ki a manőverezést, és belerepülünk a tájba, brutálisak és rávilágítanak arra, hogy verseny közben mennyire törékenyek vagyunk.

Ha elkezdünk ismerkedni a kezelhetőséggel, az nagyon kifizetődő lesz egy idő után. Jó pár órába telt, hogy egyensúlyba hozzam a motorok sebességét és erejét, de amikor olyan gyorsan haladunk, és tudatában vagyunk a veszélyeknek és sikerül a kereken maradnunk, az egyik legizgalmasabb élmény, amit átélhetünk egy versenyjátékban. Alapból úgy gondolom, hogy a szimulátor játékok első nagy sikerélménye megtanulni vezetni az aktuális gépezetet. Néha egy kicsit túl érzékeny lehet az egész, különösen, ha sáros töltésen vagy kavicsos részen haladunk át és majdnem elveszítjük az uralmat. Így maguk a pályák és a különböző motorok kezelhetőségének elsajátítása nagyon élvezetes.

A TT Isle of Man: Ride on the Edge 3 rengeteg szabadságot ad a sziget felfedezésére, amikor nem versenyzünk, így megismerkedhetünk minden úttal, legyen az egyenes és sikán. Bár a látvány nem olyan lenyűgöző, mint a többi versenyjátékban, sok részletet fektettek bele a Man-sziget újra alkotásába. Az igazat megvallva amúgy sincs sok időd a tájat kémlelni, mivel annyira koncentrálni kell, hogy ne essünk le a motorról.

Ahogy áthaladunk a szigeten, különféle ikonok jelennek meg, amelyek valami tennivalót jeleznek. Részt vehetünk a 2022-es Supersport vagy Superbike szezonban, és miután eldöntöttük, hogy könnyebb vagy erősebb motorral szeretnék versenyezni, elérhetővé vállnak különféle kihívások. A Face-Off-ban egyetlen ellenféllel versenyzünk, a Time Attacks lehetőséget ad egy meghatározott idő megdöntésére. Vannak ideiglenes kihívások amik nem tartannak örökké, de amikor lejárnak, újabbak jelennek meg, és lehetőség van saját vagy mások által létrehozott Custom Events kipróbálására is. Ezeken túlmenően a nem hivatalos selejtezők és versenyesemények alkotják a szezont, amíg készen nem állunk az ikonikus versenyre.

A sziget tele van felfedezőpontokkal is, amelyek hátteret adnak a Man-sziget TT-hez és annak híres helyszínéhez, ünnepelve az versenyesemény gazdag történelmét. Rengeteg tennivaló van a TT Isle of Man: Ride on the Edge 3-ban, amikért jutalmat kapunk és ez lehetővé teszi a motor alkatrészeinek, például a futómű, a felfüggesztés frissítését, valamint az üzemanyag mennyiségének növelését vagy csökkentését a tankban és így tovább. Egy jobb motor nagyobb esélyt jelent a sikerre, és a díjazás olyan kielégítő, amennyire csak lehet.

A TT Isle of Man: Ride on the Edge 3 egyszerre brutális és izgalmas, rávilágít a szigeten előforduló versenyek veszélyeire, miközben pokoli versenyzési élményt nyújt. Nehéz elkezdeni, és még a játékmenet megismerése után is vannak frusztráló pillanatai. Sok idő megy el a motorok kiismerésére, a kezelhetőségre, a sziget felfedezésére, de ezek kitanulása jelent a játékélmény legnagyobb örömét. Na meg persze a győztes futamok.

Review score
7.0TT Isle Of Man: Ride on the Edge 3 egy izgalmas szimulátor, aminek megvannak a maga nehézségei. Műfajából kiindulva az első és talán legnagyobb kihívás a kezelhetőség kiismerése, de utána kellemes és veszélyes órákat fogunk eltölteni a szigeten 200km/h felett.

Összes oldalmegjelenítés