Steamen rekordokat döntöget a Resident Evil 4 Remake-je, még soha nem játszott ennyi Steam játékos egyetlen egy Resident Evil résszel sem

A Resident Evil 4 remake kiadása máris megdöntötte a franchise indulásnapi Steam rekordjait

A Resident Evil 4 Remake megjelenésének napja végre megérkezett. A sorozat harmadik olyan játéka, amelyet a Capcom RE Engine-jének felhasználásával készítettek újra, és miután a múlt héten lelkes kritikákat kapott a teszterektől, most végre a világ többi játékosai is megtudhatják, mi ez a nagy felhajtás a Resident Evil 4 remake megjelenés kapcsán. A statisztika szerint meglehetősen sok PC játékost érdekel a játék, hiszen alig néhány órával az első nap után a remake máris a legnagyobb aktív játékosszámmal büszkélkedhet a Steam-en.

A VGC által hivatalosan jelentett Resident Evil 4 Remake a SteamDB szerint este 22:10 körül érte el az egyidejű játékosok csúcsát (127 ezer játékos). Ez nagyjából 20 000-rel több játékos, mint a Village megjelenési napi csúcsa volt, és több mint 50 000-rel plusz játékos, mint ahányan a Resident Evil 2 remake-jét az első napon kipróbálták, valamint több mint kétszer annyi, mint amennyit a Resident Evil 3 remake-jének sikerült elérnie.

A cikk írásának pillanatában a rekord 140.240-en áll.

Ez a szám valószínűleg már megváltozott, és a remake tovább kúszik majd felfelé a SteamDB listáján. Jelenleg a hatodik - TOP 6 - helyen áll a Steam legnépszerűbb ranglistáján, és csak a verhetetlen játékok vannak előtte. Köztük a GTA 5, az Apex Legends, a CS: GO, vagy a Lost Ark,

A Capcom a Resident Evil 4 Remake érkezését egy szokásos launch trailerrel ünnepelte meg, amelynek végén megerősítette, hogy az eredeti játék Mercenaries módját végül a remake is megkapja, ami április 7-én érkezik.

Összes oldalmegjelenítés