Zombotron - Teszt


Nem tudom ki hogy van vele, de nekem mindenem ki van már a zombis dolgokkal. Egyszerűen nem hoznak lázba. Mégis, mikor megláttam a Zombotron-t, rögtön beleszerettem. Bár ez nem a klasszikus élőhalott klisés játék, meg kell hagyni. Azt hiszem mindenkinél van olyan, hogy meglát valamit és rögtön beleszer, már azért, ahogy kinézem. Én a jelenlegi teszt alannyal voltam így. Egyszerűen imádom a kis kézzel rajzolt grafikát. Persze mondhatjátok, hogy jaj de minden játék kézzel készül, de na, értitek mire gondolok. A textúrákat és modelleket aprólékos munkával dolgozták ki és ennek a módszernek vannak bizonyos stílusjegyei, amik a formákban és a színekben köszönnek vissza. Ennek meleg ágya a Zombotron, ami az év egyik legjobb indie játéka nálam.


Hozzá kell tennem, a fentebbi kijelentéseim nem teljesen helytállók, hiszen nem csak zombikkal, hanem űrlényekkel és robotokkal is találkozunk. Mint látjátok, ez egy 2D platformer játék, abból is a jobbik kiadás. Blaze Rush-t alakítjuk, akit egy idegen bolygóra küldtek, hogy vizsgálja ki az ügyét egy vészhívásnak. Nem sokkal az érkezés után a mentőakcióból menekülő küldetés lesz és célunk inkább már a túlélés és hajónk megjavítása. És a sztoriról ennyit. A későbbiekben sem tudunk meg sokkal többet a miértekről, bár találkozunk más karakterekkel, de össze-vissza beszélnek értelmetlenségeket. Ezen a ponton ezt nem hibának tekintem, sőt, egy merész és jól sikerült húzásnak, hiszen nem tekinti feladatának a Zombotron, hogy egy teljes történetet mondjon el. Csak belecsöppent minket egybe, és onnantól, hogy az életünkért küzdünk, nem érdekelnek már a miértek.


Innentől viszont borítékolható a játék fő elemének bemutatása: a dara. Igazából az elejétől a végéig ugrálnunk és lőnünk kell. Nagyon sokat lőni.  Lőni és ölni, ölni és lőni. Ezzel nincs is gond, nekem nagyon a Metal Slug-ra hajazott a játék, aminek stílusa mindig is a kedvenceim közé tartozott. Számos fegyver, bomba és közelharci gyilkolóeszköz áll rendelkezésünkre, sőt, lőszer hiányában még a környezeti tárgyakat is kihasználhatjuk, úgy hogy például ládákat lökdösünk magasabb helyekre az alacsonyabban álló szerencsétlenekre.


Lineárisnak tűnik, de a Zombotron sok szintből áll. Ez egyrészt lehetőséget ad a felfedezésre és a különféle loot-ok beszerzésére, hiszen a fegyvereken kívül élet töltő eszközöket és ruházati felszereléseket is találunk, mint csizma, sisak vagy páncél, ami több passzív hatást biztosít. Másrészről platformer játék híján sokszor halálozhatunk el, hiszen nem látjuk pontosan, hogy alattunk mi van, ezért nem biztos, hogy talajra érkezünk. Nagyjából ennyiből áll a játék tárháza, de nem is kell többet nyújtania. Remek szórakozást ígér a jó pár órás csodálkozás melyet a grafika vált ki, valamint a különböző fegyverek használatának élvezete.


Review score
 8.5A Zombotron egy kellemes platformer lövöldözős játék és pont azt kapjuk tőle, amit ígér. Szép 2D-s grafikát, megannyi fegyvert és akciót. És zombikat. Meg űrlényeket. Ja, és robotokat is. 

Összes oldalmegjelenítés