Pagan Online - Előzetes


Ha a Wargaming nevét említjük, akkor mindenkinek elsőre a World of Tanks jut eszébe. Ha hozzácsapjuk a mondat további részéhez, hogy ”… új játékot készítenek”, akkor rögtön valami hasonló MMO szerű dologra gondolunk, ahol hadigépek nyírják egymást. Erre példa a World of Warships és a World of Warplanes. Most egy újabb játékot készülnek kiadni, ám ez egy rendhagyó alkotásnak tűnik. Többek között azért, mert nem maradnak a gépeknél és a stratégia shooter témától is eltávolodnak, valamint a cím nem viseli a ”World of” előtagot, Pagan Online névre hallgat az új gyermek. Bár igazából jelenleg csak a kiadó szerepet töltik be, mégis említésre méltó, hogy szárnyaik alá vettek egy merőben más stílusú játékot.


A történet próbált színes és eseménydús lenni, merítenek a különböző szláv népek mitológiájukból, de összességében, mint a legtöbb játékban, ugyan az a cselekmény. A jó a rossz ellen küzd, vagy fordítva, és ezt a harcot természetesen nekünk kell lebonyolítanunk. A világot védelmező ősi istenek üdülni mennek, az egyensúly megbillen, Thanos őrjöng, nekünk pedig fel kell húzni a kesztyűt, mármint, nem a köveset, hanem csak a simát, és rendet kell tennünk, mert a sötétség erői kicsit elszaporodtak. Központi helyként a Phanteon szolgál, ami az istenek otthona volt egykor. Itt tudunk ismerkedni más játékosokkal és a küldetéseket elindítani, ugyanis ez nem az a tipikus akció RPG, mint a Diablo vagy akár a Path of Exile. Rendszere inkább a Warframe-re hasonlít. Tehát nem az van, hogy belépünk a játékba és végig verünk mindenki egészen a legutolsó pályáig, hanem mindig vissza kell térnünk a főhadiszállásunkra, fejleszteni magunkat és küldetéseket elfogadni. Fontos megjegyezni, hogy a játék még korai fázisban, azaz early access-ben van, így nem minden opció érhető el jelenleg. Így egyelőre csak a képességeinket és tárgyainkat tudjuk fejleszteni és módosítgatni.


Amint a képek mutatják, ez egy akció RPG játék, bár irányításilag rendhagyó, hiszen nem az egérre osztjuk ki a mozgási parancsokat, hanem bizony a WASD gombók segítségével. Fix képességeink vannak, tehát nem választhatunk újakat, csak passzív hatásukon módosíthatunk. 8 hős közül választhatunk akik egymástól igencsak különbözőek, részben azért, mert későbbi tervek között van a kooperatív játék, ahol csapatban 2-en és 4-en indulhatunk a harcba. A jó szinergia érdekében ezért a karakterek különböző stílusokat képviselnek. Istok, a kalapácsos harcos nehéz páncélt visel, tankos képességei vannak és az élvonalban szeret küzdeni. Anya mágiával operál, képes messziről támadni és elszívni ellenfelei életerejét. De van még itt elementális erővel bíró és íjpuskás szereplő is. A lényeg, hogy a későbbiekben meg tudjuk alkotni a klasszikus csapatot, ahol van élharcos, támogató jellegű egyén és persze a sebzés kiosztók. Egy hőst választhatunk, a többit a küldetésekből szerzett hero shard-dal tudjuk feloldani.


A harcok során két féleképpen lépünk szintet: először is fejlődik a karakterünk, amitől nőnek az alap attribútumai, így több élete, nagyobb sebzése és biztosabb kritikus csapás esélye lesz. Másrész szintet lép a legacy rank is, ami inkább az accounthoz kötött fejlődési lehetőség. Minél több hőssel lépünk szintet, annál nagyobb lesz a legacy is, így nyílik lehetőség a fegyverek és tárgyak, mint az amulett vagy a gyűrű, erősebb formáira. Ezek, mondanom sem kell, hogy erősebbé teszik hőseinket és növelik az ellenállásukat is, így a nehezebb küldetéseken is helytállhatunk. A küldetések alatt alapanyagokat és tervrajzokat találunk, amik segítségével a Phanteonban a kovácsműhelyben új tárgyakat készíthetünk, vagy újrasorsolhatjuk a meglévők értékeit. Kapunk még quest pack-okat, ami olyasmi dolog, mint a lootbox, bár sokkal barátságosabb kivitelben. Ezeket nem lehet vásárolni, hanem szimplán a játék progress-ért kapjuk és nagy eséllyel lehet benne ritkább típusú materiál.


Tenni való akad bőven. A játék megismerésére ott a sztori mód, ami egy kellemes kihívást nyújt. Később pedig a Phanteon válogathatunk a különféle küldetések között: szintek kipucolása, NPC-k megvédése, hordák túlélése és bossok likvidálása és farmolása vár ránk. A Pagan Online egy gyors játék, hiszen a küldetések 5-10 percig tartanak, így nincs idő bámészkodásra, vagy a terület felmérésére, hanem szimplán el kell végezni a feladatot és begyűjteni az utána járó jutalmat. Én nagyon élveztem a kalandokat, és tűkön ülve várom a teljes játékot, hogy minden pompájában lássam futni.

Összes oldalmegjelenítés