G2A - Gearbox közlemény

Lehet egy nagy kiadó címei eltűnnek hamarosan...

Alig egy hetes hír, hogy a Gearbox ultimátumot adott a G2A-nak. Ennek oka az volt, hogy pár dolog változtatását kérték. Ha ezek nem teljesülnek, akkor felbontják a partneri szerződést.

A G2A kiadott egy közleményt, amelyben arról írnak, hogy a Gearbox állításai szimpla rágalmazások, mert ők már teljesítették az előírtakat:

"Remek példa ez arra, hogy a meggondolatlan cselekedetek, a tények teljes ismeretének hiányában csak árthatnak a kiadónak és a piactérnek is. Főleg, hogy az ultimátumban szereplő dolgok már régóta részei a piacterünknek."

A vásárlókat megvédeni hivatott Shield szolgáltatás ingyenessé tétele volt a Gearbox első kérése, de a G2A állítása szerint minden felhasználójuk számára elérhető a support, ha valami gond lenne, a Shield csak a várakozási időt iktatja ki. Másik ilyen a rejtett költségek, amire a G2A azzal reagált, hogy minden költség fel van tüntetve az oldalon. Illetve az is felvetés volt, hogy sok a lopott kulcs, ami bevételkiesést jelenthez a kiadóknak, de erre is reagált a G2A:

"A probléma az, hogy néhány fejlesztő nem szereti, ha mások adják el a játékaikat. Irányítani szeretnék a piacot és az összes kereskedelmi csatornát, hogy magasabb árakat szabhassanak ki és megakadályozzák a fel nem használt kulcsok árusítását. (…) Ezért nem adunk korlátlan hozzáférést az adatbázisunkhoz azoknak a fejlesztőknek, akikkel nem írtunk alá egy megállapodást."

Kíváncsian várjuk mi lesz ebből a helyzetből.

Összes oldalmegjelenítés