Need for Speed: Előzetes


Idén ismét szükség lesz a sebességre...


Az Electronic Arts évről-évre való próbálkozása az utóbbi időkben elég negatív irányba sodorta a jobb napokat is megélt Need for Speed szériát. A sokak által etalonnak tartott, 2005-ös Most Wanted óta nem igazán jelent meg olyan darabja a sorozatnak, amelyre mindenki magabiztosan azt mondta volna, hogy: Igen! EZ az a Need for Speed játék, amire szükségünk volt! Az utóbbi 5 évre visszatekintve egyedül a 2010-es Hot Pursuit volt igazán kiemelkedő, amely nem csak a sajtó, de a játékosok körében is elég nagy sikert aratott. A Criterion valóban jó munkát végzett a játékkal, sajnos a Black Box féle utolsó vészkiáltás, a The Run már ennél sokkal gyengébb volt, de a legendás Most Wanted feltámasztása sem úgy sült el, ahogy azt vártuk volna. Emiatt 2013-ban egy teljesen új csapat hozta tető alá a Rivals alcímű epizódot, amely sokat merített a korábbi címekből és valóban elég kellemesre sikeredett. Az EA ezután visszavonulót fújt, így 2014-ben egy mobilos címen kívül nem kaptunk új részt, megszakítva ezzel az évenkénti megjelenések sorozatát. Vajon jól döntött a vállalat?


A teljesen újragondolt, reboot-nak szánt, egyszerűen csak Need for Speed névre keresztelt epizódról elég sokáig nem hallottunk semmit, mígnem májusban kaptunk egy nem sokat mondó, rövid videót, illetve néhány képet. Ahogyan az várható volt, az Electronic Arts bemutatta a játékot az E3-as konferenciáján egy rövid videó erejéig, ahol néhány élőszereplős átvezető mellett bepillantást nyerhettünk magába a játékmenetbe, de a tuningolásba is bevezettek egy nyúlfarknyi részlet erejéig. A Ghost Games csapata elmondta, hogy a lehető legtökéletesebb Need for Speed élményt szeretnék idén elhozni a rajongóknak, ezért a sorozat legsikeresebb címeit áttanulmányozva kezdtek neki az új rész megalkotásának. De mit is jelenthet mindez? Nyilván visszakerül a tuning, mind a teljesítmény, mind a kasztni keretein belül, ami leginkább az Underground széria alatt teljesedett ki. Habár a sorozat későbbi részeiben is helyt kapott, a változás szemmel látható volt, és ezt negatívan kell értelmezni. Egyre kevesebb alkatrészt pakolhattunk a kocsijainkra, a kasztnikat már csak csomagokban vásárolhattuk meg, olyan apróságokra pedig, mint a visszapillantók, csomagtér és fényszórók módosítása egyáltalán nem volt lehetőségünk az Underground 2 után. Sokan sérelmezték az utcai autók eltűnésének tényét is, ami igazából a szívét-lelkét adja az éjszakai, illegális versenyzésnek. Kezdtek visszaszivárogni a sportjárgányok, amelyeknek őszintén szólva nem igazán áll jól a méteres légterelő és az egyedileg épített kasztni. Pontosan emiatt aggódom az új rész kapcsán, mert a már kikerült anyagok láttán ismét lehetőségünk lesz olyan sportjárgányok vezetésére, amelyeket az igazi autórajongók nem szívesen csúfítanának el. De amíg a teljes autólistát fel nem fedik, addig aggodalomra nincs sok okunk.


Egy első hallásra elég furcsának tűnő, öt stílust felvonultató rendszer képzi a játék alapját. A Speed a sebességről szól, a Style a driftelés világát foglalja magában, míg a Build stílusban az utó kinézetét és teljesítményét tudjuk a végletekig babrálni. Elérhető lesz még egy Crew mód, ami valószínűleg az online, csapatos versenyzés és bandázás megfelelőjét foglalja magában, végül pedig nem utolsó sorban az Outlaw a rend őreivel való harcot takarja. Hogy ezek milyen módon kerülnek megvalósításra, az már egy másik kérdés. Vajon egyazon időn belül szerezhetünk pontokat mindegyik stílushoz, vagy lesz mindegyikhez egy külön, erre specializálódott karaktere a játéknak? Egyelőre ez még titok marad, de érdemes eljátszani a gondolattal. Számomra a yard bevezetése hangzik furcsán, hiszen az Underground játékok tökéletesen működtek a rendőrök jelenléte nélkül is, viszont ha a másik oldalról, az illegális versenyzés szempontjából tekintünk a tények állására, máris megérthető a dolog.


Ahogy az már régóta sejthető volt, most pedig már tény, a játék alatt újfent a Frostbite motor fog dübörögni, méghozzá ugyan az a verzió, amelyet a Star Wars: Battlefront is használ. Nem kérdés, a képek és videók alapján a látvány egyszerűen lehengerlő, ez egész biztosan nem fog csalódást okozni. Már a Rivals is szépen nézett ki a maga idejében, így a grafikát és a részletességet tekintve nem kell a körmeinket rágnunk. Az E3-as konferencián mutatott játékmenetből habár sok mindent nem szűrhetünk le, a driftelés és a folyamatos kameramozgás első látásra elég furcsának tűnik, de a visszajelzések alapján utóbbin elvileg lehetőségünk lesz változtatni.


Nagy teher nehezedik most a Ghost Games vállán, mert sokan nagyon régóta egy Underground 3-ért könyörögnek, és ha ez még nem is egy egyenes ágú folytatás, szellemi örökösként nyugodtan tekinthetünk rá. Az elvárások magasak, a kihívás nagy, reméljük sikerül felérni a várakozásokhoz, de mindez idén Novemberben úgy is ki fog derülni. Addig viszont epekedve lessük a kiadó és fejlesztő minden mozzanatát, az ősz közeledtével valószínűleg több információt is meg fogunk tudni, hacsak nem mutatnak valamit az augusztusi, Kölnben megrendezett GamesCom-on is.

Összes oldalmegjelenítés