Mostantól van pénzvisszafizetés Steamen

Gondoltam majd egyszer az unokáim, de pozitív csalódás ért...


Az egyik legrégebbi vita, ami a Valve-ot és a Steamet érintette, most véget ért. Mától a felhasználók a help.steampowered.com oldalon keresztül igényelhetik a vásárolt játék vagy letölthető tartalom árának visszatérítését; mindaddig, míg a vásárlás két héten belül történt és kevesebb, mint 2 órát játszott vele az ember. Azonban még ha a vásárolt játék vagy letölthető tartalom kívül esik ezeken a paramétereken, a Steam visszatérítési oldal ígéri, hogy a Valve mérlegelni fogja az esetet. A filmek és az ajándékok jelenleg nem támogatottak ez ügyben.

Amint a visszafizetés jóváhagyásra kerül, a felhasználó teljes visszatérítést fog kapni egy héten belül, abban a fizetési formában (bankkártya, hitelkártya, stb), ahogyan az adott terméket megvásárolta vagy pedig a felhasználó Steames pénztárcájához lesz hozzáadva az összeg. A Valve határozottan próbálja megakadályozni, hogy a rendszerrel visszaéljenek, pont emiatt nem megfelelő viselkedés esetén (VAC ban, visszaélés a rendszerrel, stb) a visszafizetési jog nem él. Az új visszafizetési rendszer érvényes az előrendelésekre is, miáltal a Steam felhasználók bármikor visszavonhatják a rendelésüket a játék megjelenése előtt vagy teljes visszatérítést kaphatnak a szokványos két hetes intervallumban a játék megjelenése után, függetlenül attól, hogy a játék előrendelése mikor történt.

Míg a versenytársak, mint például az EA Origin már sokkal régebb óta kínálnak teljes visszatérítést, ez a húzás határozottan egy új lépés afelé, hogy a Valve javítson a vásárlóival való kommunikációján. Sok más hasznos információ található még a hivatalos bejelentésben.

Összes oldalmegjelenítés